2020. június 05., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Fatime és Fatima nevű olvasóinkat.  Holnap Norbert és Cintia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Gyovai család ma megpihen kicsit (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 20.

Jófajta borokkal, népszerű helyi zenekarral és pékmesterrel, valamint a gyűjtőszenvedélyüket kiteljesítőkkel is sikerre lehet vinni egy borfesztivált. A tegnap ezreket megmozgató programsorozat ezt jól bizonyította. A Szent István-napi ünnepséget ma 10 órától a Kossuth téren tartják. Este ismét a „borutcába” várják a fesztiválozókat. Gyovai alpolgármester családtagjai ma – kivételesen – nem jutnak új pozíciókhoz.


A borfesztiváli színpadon péntek délután az egyik borlovagjelölt kóstolással sikerrel állapította meg, hogy melyik pohárba töltöttek vizet, illetve bort. Egy másik azt is jól tudta, hogy a parlagfű allergia nem szőlőbetegség. Így kétségtelen, hogy Gyovai Gáspár alpolgármester neje, Gyovainé Kacziba Klára, valamint Ungerbauer György helyi hegyközségi elnök leánya, Ungerbauer Anikó borlovaggá érdemesült. (Az utóbbi lovag főállású-, míg az előbbi háttértevékenysége közvetlenül kapcsolódik a borászathoz, az idei jelöltválasztás során alkalmazott, klánépítést szolgáló tendencia azonban példátlan – a szerk.)

A fesztivál megnyitóján a város vezetése nevében köszöntőt mondó Gyovai alpolgármester a fesztiváli színpadon elismerte, hogy hiába kiválóak a csongrádi borok, ez nem elegendő a sikerhez, a marketingen erősíteni kell.

A korábban Csongrádon borlovaggá avatottak között mellesleg olyan ismert személyek is megtalálhatók, mint a Kislány a zongoránál című dal örökbecsű előadója, Koós János, aki még soha sem tett semmit a csongrádi borok hírnevéért. Koós mindössze egyszer – feltehetően egy szép gázsiért – pár órát töltött el azon a csongrádi borbálon, amelyet még a régi, felújítás előtti ifjúsági ház nagytermében tartottak. (E bál arról is nevezetes, hogy ott öltönyben, szandálban és fehér zokniban jelent meg egy helyi, máig vezetőnek számító csongrádi politikus, akit ezt követően egymás között „Szandinak” becéztek a csongrádiak. - a szerk.)


A borfesztivál keretében ma 10 órától tartják a városi Szent István-napi ünnepséget, melynek helyszíne a Szent István-lovasszoborral ékesített Kossuth tér.

A fesztiváli programok szombat délután a „borutcává” változott Dob utcában folytatódnak. A veteránmotor kiállítás a volt Síp utcai iskola területén egész nap megtekinthető, s a fesztivál alkalmából a gyógy- és strandfürdő is egész nap várja a vendégeket.

A fesztivál pénteki eseményeit bemutató fotókat Révész Gábor készítette.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés