2020. június 05., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Fatime és Fatima nevű olvasóinkat.  Holnap Norbert és Cintia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Se profit, se profizmus

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 18.

A helybéliek nem hiába csúfolják „non profi” kft-nek a közművelődési ügyeket is bekebelező Városkép Nonprofit Kft-t. A cég legújabb zsenialitása: a borfesztivál szakmai napjának programjait utólag hirdették meg. A haldokló csongrádi gazdaságot mellesleg azzal „segítik”, hogy a borfesztiválon kizárólag egy kecskeméti cég süthet-főzhet.


Évek óta már csak azért kóstolható sokféle bor a csongrádi borfesztiválon, mert a nagyobb helyi pincék tulajdonosaiban – a gazdasági ésszerűséggel szemben – mindig felülkerekedik a lokálpatriotizmus érzése. A vidéki pincék és kereskedők már régóta kerülik a csongrádi borfesztivált, ugyanis az se pénzügyi, se kommunikációs haszonnal nem kecsegteti őket. Mindezt tetézi, hogy az önkormányzati tulajdonú Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. vezetőjének döntése értelmében a „borutcai” vendéglátásról idén kizárólag egy kecskeméti kft. gondoskodhat.


Nagyításhoz kattintson a képre!

Az egykor borfesztiváli kuriózumnak számító szakmai napot már korábban sikerült „nyugdíjasklubbá” silányítani, idén viszont a városi vezetés dilettáns része által preferált „nem nyereségcélú” cég utólag hirdette meg a programot. Ezáltal biztosították, hogy a rendezvény a főállású alpolgármester, Gyovai Gáspár szűkebb kampányrendezvényévé váljon.

A Csongrádi Napok idei programfüzetéből mellesleg a szakmai program részleteit „kifelejtették”. Biztos ami biztos, a héten még azt is közölték (mint a cikkünkhöz mellékelt honlapképen is látszik – a szerk.), hogy a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A szervezők egyébként már a borfesztiválról lapunkban megjelent cikk előkészítésekor, hétfő délután jelezték, hogy a bokrosi programra csak keddig lehet jelentkezni, ezért azt külön ne is népszerűsítsük. A részletes programot (mint az a mellékelt képen szintén látható – a szerk.) hivatalosan viszont csak szerda este, s kizárólag a hivatalos önkormányzati honlapon publikálták.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés