2024. június 15., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Jolán és Vid nevű olvasóinkat.  Holnap Jusztin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az igazság Jobbik oldala

Hírek - Közélet

 

CSONGRÁD - 2011. Június 2.

Az igazság szabaddá tesz! című szórólappal tájékoztatta ma a csongrádiakat a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete. Szerintük az önkormányzat pénzügyi helyzete, a romló közbiztonság, valamint a vitatható segélyezési politika borzolja leginkább a Tisza-parti kisvárosban élők idegeit.


A Jobbik csongrádi szervezetének szólólapja szó szerint a következőket tartalmazza:

Ámokfutás Csongrádon:

200 millió forint felvétele, ami miatt a posta és a további épületek jelzálogba kerülnek. A Fő utca 54 szám alatti két, a Fő utca 2-4 szám alatti öt, a Fő utca 11 és 17 szám alatti két, a Bercsényi utca 37 és 37/a alatti egy-egy, a Fő utca 26 szám alatti emeleti, földszinti és udvari ingatlana. Az előző városvezetés 8 év alatt vett fel 400 milliót, a jelenlegi vezetés 8 hónap alatt elérné ennek a felét, úgy, hogy megtartja a 400 milliós hitelkeretet is.

A Széchenyi István Általános Iskola és Diákotthon bezárása. Mi fog történni a tanyasi gyerekekkel? A környéken nincs hasonló iskola, ami hasonló feladatot látna el. Hogyan járnának ezek a kisgyerekek másik iskolákba, akik jelenleg diákotthon lakók?

Szeretnénk látni egy kimutatást, hogy mennyibe kerül az első osztály elindítása, és esetleg ha nem olyan sokba kerül, belefizethetné a képviselőtestület és a város vezetése is, hiszen a 7%-kal csökkentett juttatásuk november 30-án visszaáll a legmagasabb adható juttatásra.

Nagymező utcai lakosok kitelepítése:

A család újra bebizonyította, hogy beilleszkedni nem tudnak és nem is akarnak. Csanytelekre átköltöztek 3 napra, de magaviseletük miatt visszatértek, és a csongrádi önkormányzat vezetése biztosított nekik helyet a Csongrád megyei Kistérségi Átmeneti Otthonban, a Széchenyi Iskola szomszédságában. Mindezt egy olyan családért, aki nem tud,- és nem akar beilleszkedni. Ki vállalja a következményeket?

Közbiztonság: avagy amiről a hírek nem szólnak.

Több tanyából állatokat tulajdonítottak el ismét.

Idős emberek vesznek saját részre gázpisztolyt, mert rettegésben élnek.

Egyéb esetek, amiről tudunk: Egy sörözőbe betörtek és jelentős összeget vittek el, egy másik sörözőben pedig port kevertek két személy italába és szintén jelentős összeget tulajdonítottak el. Várjuk róluk a sajtóinformációkat.

A segélyezés a plafonon, a posta előtt még mindig folyik segélyosztás, ami enyhén szólva visszataszító azoknak, akik dolgoznak.

Adjon az Isten! Szebb jövőt!


Mivel a Jobbik megszólította a csongrádi önkormányzat vezetését, az ügyben megkerestük Pap Gabriella helyi Fidesz-elnököt. A helyi társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztséget is betöltő politikustól ma délután azt a választ kaptuk, hogy csak később, várhatóan napokon belül Kőrösi Tibor polgármester válaszol a Jobbik felvetéseire.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés