2020. augusztus 08., szombat.       Köszöntjük névnapjukon László nevű olvasóinkat.  Holnap Emőd napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a motoros találkozó (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 12.

Hosszú szombati motoros felvonulással, hajnalba hajló rockkoncertekkel, őrült játékokkal, valamint szigorított biztonsági szabályokkal várják a szabadság szerelmeseit a ma 14 órakor kezdődő, vasárnap délig tartó XVII. Albatros Motoros Találkozó szervezői. Street fighter show idén sem lesz.

Az elmúlt napokban a csongrádi Albatros Motoros Club vezetői és aktív tagjai – amint a fotóinkon is látszik – serényen készültek a motorosok fogadására. A táborhelyet még mindig a megszokott helyszínen, a volt laktanya alakulóterén tudták kialakítani. A különösen pangó csongrádi gazdasági élet ugyanis változatlanul lehetővé teszi, hogy az ipari park részévé vált egykori katonai objektum területén motorososok százait vonzó találkozót lehessen rendezni.

A gazdasági helyzet a nemzetközi szintű szervezést közvetlen pénzügyi nehézségekkel is befolyásolja. Mint Németh Zoltán klubelnöktől megtudtuk, a találkozót munkával és eszközzel segítő szponzort idén is többet találtak, ám pénzügyi támogatást nyújtót egyelőre nem leltek. Ebből is adódik, hogy idén is elmarad a pár évvel ezelőtt több ezer helyi és vidéki érdeklődőt vonzó látványos street fighter show, hiszen a bemutató biztonságos megrendezése legalább 600-700 ezer forintba kerülne. A korábbi évek tapasztalatai szerint a belépőjegyekből és a szponzori bevételekből származó bevétel – még az ipari parki elkerülőúti helyszín esetén is – csak a költségek felét fedezné. A találkozó szervezéséből adódó közvetett bevételből a jelentős biztonságtechnikai intézkedést igénylő show rendezésére nem futja, idén már annak is örülnek, ha nem kell nagymérvű veszteséget elkönyvelniük.

A találkozó idén sem csak a motorosok közlekedése révén hat majd a csongrádiakra, ugyanis tartanak egy, a tavalyihoz hasonló felvonulást is. A legalább félezer motorost megmozgató „együtt gurulás” szombaton 13 órakor kezdődik. A bő félórás program során a motorosok – rendőri felvezetéssel, rendőri és polgárőri közlekedésrendészeti biztosítás mellett – a következő útvonalon haladnak: laktanyai volt főbejárat – Attila utca – ipari parki elkerülő út – Széchenyi út – Fő utca – Szentesi út – Ifjúság útja – Hársfa utca – Bökényalj út – Baross rakpart – Öregvár utca – Gróf Andrássy utca – Kossuth tér – Fő utca – Dob utca – Kereszt utca – Szentesi út – Vasút utca – Fő utca – Széchenyi út – ipari parki elkerülő út – Attila utca. A felvonulás idején a város érintett közútjain a közlekedők 15-20 perces forgalomkorlátozásra, illetve teljes útzárra számíthatnak.

A rendezvény plakátján látható koncerteken túl idén is tartanak a motorosok számára őrültnek tűnő játékokat. Ilyen lesz a legnépszerűbbnek számító rekeszmászó verseny, amelynek a lényege, hogy a mászónak, miközben maga alatt a sörös rekeszeket egymás tetejére helyezi, egyre magasabbra kell feljutnia. Az nyer, aki a legkésőbb veszti el az egyensúlyát, s dönti le maga alatt a rekesztornyot. A mászóknak a magasságtól sem kell tartaniuk, hiszen darura erősített biztosítókötél menti meg őket a hirtelen földre huppanástól.

A csongrádi találkozó szintén népszerű játéka a sárdagonya. Ennek nagyjából az a lényege, hogy a vízzel napokon át áztatott gödörbe behajtó terepmotorosok nagyjából úgy viselkednek, mint a hőségtől megvadult varacskos süldőmalacok. Ezeket a fröcskölő mutatványokat egyébként – az elmúlt évek tapasztalati szerint – a nézők legalább annyira élvezik, mint a sárban fürdőzők, akik az attrakciójuk végére mindig különösen fekete formát öltenek. Számukra, valamint a hűsölni vágyóknak tusolókat állítottak fel a szervezők. Az ennél a fürdési lehetőségnél többre vágyó táborozók a Csongrádi Gyógy- és Stranfürdő alapszolgáltatásait, így a kádfürdőt is kedvezményesen vehetik igénybe.

S bár a meteorológiai előrejelzések szerint Csongrád környékén vasárnap estig csodás nyári idő várható, a szervezők egy hatalmas rendezvénysátorral készülnek egy esetleges esőre.

A vendéglátásról idén is a legnagyobb Körös-toroki szórakoztató komplexum, a Happy Day vezetője, Huff Zsuzsanna, s tulajdonosa, Szigeti Szabolcs, valamint a munkatársaik gondoskodnak.

Németh Zoltán szerint a találkozó idén sem arról lesz „nevezetes”, hogy a vendégeknek mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk. A középszintű árakkal szeretnék elérni, hogy a motorosok a találkozó helyszínén maradva is megfelelő ellátást tudjanak vásárolni, ezzel ugyanis a városban feleslegesen portyázók számát is csökkenti tudják. A motorosok biztonságra a kiléptetésnél – minden tekintetben – különösen ügyelnek, sőt, a tábor területén zajló motorozási lehetőséget is minimális szintre csökkentik.

A motorosok és a koncertek iránt érdeklődők a találkozó idején folyamatosan hívhatják Németh Zoltán klubelnököt a +36-30/555-49-04-es telefonszámon.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés