2020. augusztus 06., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Berta és Bettina nevű olvasóinkat.  Holnap Ibolya napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tűzijáték nélkül zárul az ezerforintos fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 7.

Tűzijáték nélkül fejeződik be a XXI. Körös-toroki Napok. A fesztivál zárónapja a zene mellett a humorról szól. A szervezők is folytatják a „vicces hobbijukat”, s az autósoktól még az utolsó pillanatban is gyűjtik az ezerforintos bankjegyeket.

Akik a mai napon igénybe veszik a Körös-toroki Napok „különleges szolgáltatását”, s a járműveiket az egykori kukoricaföldre parkolják le, előzetesen gondoljanak arra, hogy napnyugta után a térségben erős lesz a zivatarképződési hajlam, így a parkolóból távozás esetleg csak a nagyteljesítményű terepjárókkal érkezettek számára lesz egyszerű. Eső esetére ajánlott a tartalék gumicsizma, valamint a vontatókötél – a szervezők ugyanis ígérték, hogy az elakadó járműveket kivontatják.

A ma esti nagyszínpadi sztárfellépő az Irigy Hónaljmirigy. A koncertjük után az üdülőterületi vállalkozók még néhány kisebb levezető buliba várják a vendégeket.

A Belvárosba gépkocsival behajtóktól a szervezők ma is gyűjtik a parkolási díjnak nevezett „útdíjat”, amelyet mindaddig szednek, amíg lesz érdeklődő, vagy amíg az ideiglenes belvárosi parkolóhelyek meg nem telnek.

Mint megtudtuk, a pénzszedést ma kora hajnalban azért fejezték be, mert „nem tudtak már a parkolójegy mellé parkolási szolgáltatást nyújtani”. A bökényiek viszont pirkadatig élvezhették a rendezvény hatásait, hiszen a városrész nyugati fele már szombat éjfél előtt megtelt parkoló járművekkel, így a hazaérkezőknek esetenként a lakásuktól több száz méterre kellett elhelyezni az autójukat. A fesztiválra érkező, Bökényben parkolók általában a tűzcsapok környékét sem hagyták szabadon, ráadásul gyakori volt az „egymásra parkolás”, így esetenként a parkolóhelyről csak a szomszédos jármű vezetőjének megérkezése után tudtak továbbállni a korábban hazaindulók.

Több olvasónk érdeklődött ma szerkesztőségünknél: idén mikor is kezdődik a megszokott vasárnapi tűzijáték, ugyanis – mint említették – az a hivatalos programsorban nem szerepel. Nos, a rendezvénysor plakátjairól és az internetes oldalakról azért maradt le a tűzijáték időpontja, mert idén ilyen égi parádét nem tartanak.

Kiegészítő információ (20 óra 45 perc): a meteorológiai adatok szerint nagy valószínűséggel a ma esti fesztiválzáró rendezvényt is kegyeibe fogadja a természet, s a zárókoncerten, valamint az azt követő két órában sem kell zivatarra számítani.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés