2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezüstfenyő – Fürdőből a városháza elé

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. November 27.

A fürdő kemencés kertjéből kedd délután vitték a városháza elé azt az ezüstfenyőt, melyet csütörtök délután karácsonyfává öltöztettek. A Dob utcai létesítmény fejlesztése miatt kitermelt tűlevelű január hatodikáig áll a Kossuth téren, körülötte advent négy vasárnapján tartanak esti ünnepi programot.

A fürdőfejlesztés részeként kellett kitermelni ama hatalmas ezüstfenyőt, amely november 25-ig a létesítmény Dob utca felőli udvarát ékesítette. Ott ugyanis a fürdő egyik új épületszárnya kap helyet, ezért a tűlevelűnek már nem lehetett maradása. Vízkeresztig a város karácsonyfájaként, a csongrádiak közös ünnepének főszereplőjeként búcsúzik a várostól.

A fenyőt – a korábbi négy esztendő hagyományai szerint – Hekkel Zoltán csongrádi teherfuvarozó díjtalanul szállította a térre, ahol idén is Kapás László helyi vállalkozó ingyenesen segédkezett a biztonságos felállításában.


A plakát a képre kattintva nagyítva is megtekinthető.

Az első adventi gyertyagyújtást november 30-án este tartják az akkorra már karácsonyfává alakuló fenyő előtt, majd – mint a fenti plakáton is olvasható – karácsonyig minden vasárnap este rendeznek körülötte színes ünnepi programot.

A vasárnap esti programokat kedvezőtlen időjárás esetén (ha 17 óra körül eső, vagy ónos eső, illetve szitálás, vagy ónos szitálás alakul ki) a mozi nagytermében tartják.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés