2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bedő Tamás félelemmentes közéletet ígér

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Október 14.

A város új polgármestere már a vasárnap esti, a választási eredményt értékelő interjújában józan helyzetmegítélésről tett tanúbizonyságot. A függetlenként indult politikus elismerte, hogy a csongrádiak alapvetően a korábbi városvezetés leváltása mellett döntöttek, s rá mint a lehetséges reális alternatívára adták a voksukat. Bedő Tamás a félelemkeltő, elnyomó, feljelentgetős korszak azonnali lezárását ígérte. Bejelentette, hogy a rendteremtés, továbbá a város gazdaságának megerősítése érdekében az alakuló ülés után nyomban megkezdik a szükséges lépések megtételét. Az átadás-átvétel megkezdésekor az új polgármestert néhány meglepetés is fogadta. Egyes számítógépekből például hiányoztak az adathordozók. Információink szerint a teljes adattartalommal együtt eltűnt merevlemezek visszajuttatására huszonnégy órát kaptak az érintettek.

Két választási ciklus után leváltották, majd négy év elteltével újfent polgármesterré választották a csongrádiak Bedő Tamást. A köztudattan „vérvörös baloldali” politikus ezúttal függetlenként indult, számos szervezet és jelölt kimondott és kimondatlan támogatását ugyanis csak ilyen feltételekkel tudhatta maga mögött. A választási győzelme után – vasárnap este 11 óra előtt pár perccel – csak lapunknak adott választási interjút.

Bedő Tamást mindenekelőtt arról kérdeztük, előzetesen mennyire volt biztos a győzelmében:

Forrás: YouTube

A csongrádi polgármester-választás végeredménye: Bedő Tamás 54,21 % (3523 szavazat) Kőrösi Tibor 39,68 % (2579 szavazat) Szigeti Szabolcs 6,11 % (397 szavazat).

Egyéni választókerületből jutott a képviselő testületbe Somogyi Árpád, Nagypál Sándor, Murányi László, Cseri Gábor, Máté Attila, Gyovai Zsolt, Fábián György és Gyovai Gáspár. A kompenzációs listán a Jobbik, az MSZP és a Fidesz jutott egy-egy képviselői helyhez. A Jobbik listavezetője, Laczkó Zsolt, valamint az MSZP listavezetője, Havasi Jánosné egyaránt leteszi a képviselői esküt. A Fidesz listavezetője, Kőrösi Tibor az internetes naplójában megejtett hétfő esti bejegyzésében kürtölte világgá, hogy nem lesz a testület tagja. A párt listáján másodikként szerepel a Fidesz helyi elnöke, a választókerületi választáson második helyezést elért Pap Gabriella, aki – információink szerint – szintúgy nem kíván a testületbe kerülni, mint Héjja István. A listán azonban még előtte szerepel Bartókné Vincze Zsuzsanna – aki a választókerületében 177 szavazatot kapott, míg a győztes Somogyi Árpádra 449-en voksoltak – felvállalhatja a képviselőséget. Ha esetleg a volt országgyűlési képviselő, Vincze László leánya is hozzájárul a döntésével egy „korszak” lezárásához, már csak a Murányi Lászlóval szemben szokásos módon vereséget szenvedett egészségügyi karrierépítő juthat mandátumhoz. Ha Kapus József sem vállalja az eskütételt, szerephez juthat a fociért élni-halni képes Kiss István, aki a listán csak a kilencedik. (A helyi Fidesz-lista többi helyén szereplő jelölt egyéni körzetből szerzett mandátumot.)

A hétfő reggel megkezdődött átadás-átvétel folyamatai közepette nem várt meglepetések is fogadták az új polgármestert. A tapasztalati szerint egyértelműen szembetűnő, s egyúttal örömteli érzés volt látnia, hogy a hivatal munkatársainak döntő többsége felszabadultan végezte a munkáját, számukra ugyanis már bizonyossá vált, hogy egy sok tekintetben emlékezetes korszak végleg lezárult. Emellett azonban néhány nem várt helyzettel is szembesülnie kellett. Néhány számítógépből például eltűnt a merevlemez. Az adathordozók természetesen nem elsősorban műszaki eszközként hiányzanak, hanem a rajtuk tárolt tartalmak miatt. Úgy tudjuk, huszonnégy órát kaptak az eszközök elvitelében vélhetően közrejátszott személyek, hogy azokat – tartalmilag és műszakilag egyaránt teljesen sértetlenül – visszajuttassák.

A képviselő-testület alakuló ülésének szervezése hétfő reggel kezdődött. Mint ahogyan Bedő Tamás korábban is közölte, a városnak egyetlen, társadalmi megbízatású alpolgármestere lesz, aki – értesüléseink szerint – a függetlenként, egyéni körzetből mandátumhoz jutott Cseri Gábor lehet. Az előző testülethez képest az új választási ciklusban csak az alpolgármesteri tisztségeket érintő megtakarítás mértéke meghaladhatja az ötvenmillió (!) forintot. A bizottságokban a négy fideszes képviselő is szerephez jut, de velük az egyeztetések még nem zárultak le. Úgy tudjuk, a Jobbik listájáról bejutott Laczkó Zsolt két bizottság tagja lehet, az Összefogás Csongrádért Egyesület színeit képviselő, egyéni körzetből mandátumot szerzett Murányi László pedig bizottsági elnöki tisztségre számíthat.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés