2024. május 05., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Györgyi nevű olvasóinkat.  Holnap Ivett és Frida napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Forgó Henrik: A község vagyona a tét!

Hírek - Közélet

CSANYTELEK - 2014. Október 11.

A tizenkét évvel ezelőtti polgármesterré választása óta kitartóan pártfüggetlen Forgó Henrik szerint az önkormányzati választásnak Csanyteleken most leginkább az a tétje, hogy az elmúlt három választási ciklus idején összegürcölt közösségi vagyon a későbbiekben is a község egészét szolgálja-e, avagy az valakiknek az egyéni, esetleg a céges vagyonává váljon. A negyedik ciklusára készülő polgármester a héten kiadott írásos tájékoztatójában azon képviselőjelölteket is megnevezte, akikkel a testületben együtt szeretne dolgozni. Pénteken újabb fordulat is színesítette az ország leghosszabb falujának közéletét: Veres János polgármesterjelölt bejelentette a visszalépését, így már „csak” négy jelölt közül választhatnak a csanyiak.

Az újabb, immár ötéves ciklusára készülő Forgó Henrik a héten arra kérte a csanytelekieket, hogy szavazatukkal ismerjék el az elmúlt tizenkét évben nyújtott teljesítményt, s adják hozzájárulásukat a jövő nemzedékei számára elengedhetetlenül fontos munkahelyteremtéshez. Az újrainduló polgármester szerint a falu soha ilyen közel nem volt még az élhető, európai szintű közösségi lét megteremtésének lehetőséghez. Az önkormányzat ugyanis már rendelkezik ingatlanokkal, termelő eszközökkel, valamint megfelelő kapcsolati tőkével, hiszen – mint az alább megtekinthető videón is látható – Farkas Sándor országgyűlési képviselő közreműködésével a következő években is jó eséllyel sikerülhet közel kerülni a kormányzati támogatásokhoz.

Forrás: YouTube

Forgó Henrik a választás előtt kiadott írásos tájékoztatójában arra hívta fel a csanyiak, figyelmét: nagy valószínűséggel vélelmezhető, hogy ki, avagy kik állhatnak a jelenlegi vezetést leváltani szándékozó vállalkozó polgármester-jelölt (illetve jelöltek) mögött. Továbbá kérte a választópolgárokat, hogy gondolják el, mi is lehet a látszólagos szándék mögött meghúzódó valós ok. Ugyanis egyetlen településen sem közel hárommilliárd forintos vagyongyarapodás után szokás például polgármestert leváltani – kivéve, ha valakik szemet nem vetettek valamire.

Ettől függetlenül Forgó Henrik arra biztatta a helyieket, hogy a későbbiekben is vegyék igénybe a most ellene felsorakozott néhány vállalkozó szolgáltatásait, „hiszen a pályázatírás, és a különböző képzések (különösen térítésmentesen), a táp- és takarmánybeszerzés, valamint a kedvezményes szennyvíz-csatorna rákötés lehetősége egyaránt fontosak lehetnek minden csanyteleki lakos számára”.

A csanyteleki polgármester egyértelműen megnevezte, hogy a következő ötéves ciklusban a képviselőjelöltek közül kikkel képzeli el a hatékony településfejlesztési munkát, velük ugyanis már legalább két ciklusban hatékonyan együtt tudott dolgozni. Arra kérte a szavazókat, hogy a listán Pető Sándor, Forgó János, Kopasz Imréné, Bátki Dániel, Mucsi István és Bali József neve mellé tegyenek ikszet. Szerkesztőségünk felvetésére, miszerint hat jelölt kerülhet a testületbe, kifejtette, hogy személy szerint a választékból a megnevezettektől remél egyértelműen segítő közreműködést. Ám ha a választópolgárok másként döntenek, természetesen meghajol az akaratuk előtt, s a legtöbb szavazatot kapó hat jelölttel alakít képviselő-testületet.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés