2024. május 04., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Mónika és Flórián nevű olvasóinkat.  Holnap Györgyi napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fürdő – Feláldozzák a politika oltárán?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Október 4.

Egy hete zárták be a csongrádi gyógy- és strandfürdő udvari medencéit. Vasárnap este az épületben lévő szolgáltatásokat is megszüntetik. Végleg bezár a jelenlegi fürdő, pedig – az önös politikai kampányérdeken kívül – szinte semmi nem indokolta a létesítmény működésének október eleji teljes blokkolását. Az elmúlt egy hét alatt – az állítólagos közműfeltárások részeként – mindössze egy helyen ástak egy kis gödröt. A feltárásokhoz három ásót és három lapátot vásároltak. Műszeres vizsgálathoz eszközt nem béreltek, s nem vásároltak. A színpadiasra tervezett október 7-i, keddi projektindító rendezvényt sem viszik a fürdő területére, hiszen ott a jövő héten sem lehet majd semmi érdemleges változást látni. Így a médiaszereplés a helyszínen lebuktatná a parasztvakítást október 12-ig napról napra, mesterségesen fokozó politikusokat. Az elnéptelenedett fürdőt szombat délután körbenéztük, s a dolgozóktól is érdeklődtünk a jövőbeli sorsuk felől.

Az utolsó fürdőbüfébeli kávék egyikét megrendelve, szombat délután érdeklődtünk a fürdőben két dolgozótól, mi lesz velük hétfőtől. A kurta, félmondatos válaszuk egyértelmű volt: nem tudják, de reménykednek. A fürdőfejlesztési pályázat kapcsán már októberben megkezdődő beruházást vizionálók sem hoztak még nyilvánosságra információt arról, mi lesz a dolgozók sorsa. Ettől függetlenül vasárnap este bezárják a teljes létesítményt, így a választások után sem lehet majd azt újranyitni, mert olyan engedélyeket kellene beszerezni, amelyeket a fürdő a jelenlegi állapotában már nem kaphat meg. Mindezek ellenére úgy tudjuk, hogy a fürdő működtetését az eddigi állapotok szerint – újabb engedélyek nélkül – még fenn lehetett volna tartani. Szerkesztőségünk – nem hivatalos – információi szerint akár november közepéig, vagy végéig is működhetett volna a teljes létesítmény, a közműfeltárásokat ugyanis éjszaka, vagy egy-kétnapos átmeneti, részleges bezárás esetén is el lehetett volna végeztetni.

A közműfeltárások miatt bezárt udvari részen az eltelt egy hét alatt talán csak egy kisebb gödröt ástak. Mint kiderült, szeptember 26-án egy csongrádi kereskedésben a fürdőt üzemeltető cég egyik alkalmazottja három ásót és három lapátot vett. E beszerzésről a kereskedésben számlát is kiállítottak – tudtuk meg teljesen véletlenül a kereskedő egyik munkatársától.

Értesüléseink szerint a közműfeltárásokhoz a létesítményt jól ismerő szakemberektől – például Lantos Sándortól, Balogh Páltól, vagy éppenséggel Molnár Józseftől – szombat estig nem kértek segítséget. Úgy tudjuk, a közműfeltáráshoz külső, szakirányú tevékenységet végző cég, vagy vállalkozás közreműködését eleddig szintén nem kérték.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés