2024. július 27., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Olga és Liliána nevű olvasóinkat.  Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazardíroztak a tanévindító szervezői

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Szeptember 3.

Az időjárási körülmények, s a biztonsági lehetőségek határmezsgyéin táncolva valósította meg a tankerületi állami általános iskolai szervezet a hétfői tanévnyitót. Az ügy kapcsán a leköszönő városvezetés immár nyíltan hazudozik. A város hivatalos közösségi oldalán azt állítják, hogy nem volt politika az ügyben, hiszen a polgármester a megnyitójában nem politizált. A valóság ezzel szemben az, hogy a Pap Gabriella által vezetett, magát jobboldalinak mondó politikai csoport már azzal megvalósította a kampánytevékenységet, hogy a helyi fideszes polgármesterjelölt a városi tanévindítón felvállalta az egyik főszerepet. Szerencsére nem véletlenül nevezik a hithű helyi katolikusok Csongrádot Mária városának, hiszen ezúttal – a hatalmas, szinte erőn felüli munkát végzett pedagógusokon túl – jórészt az isteni gondviselésen múlott, hogy a három településről összecsődített iskolások egytől egyig sértetlenül úszták meg a hétfői kalandot. A rengeteg biztonsági kockázattal átszőtt programsorról sok rosszat el lehet mondani, azokat az olvasói véleményeket azonban szerkesztőségünk nem osztja, miszerint a fideszes polgármesterjelölt az általa a választási kampány kommunikációjába nyíltan bevont családtagjainak egyike tiszteletére próbálta imigyen emlékezetessé tenni e napot.

A rendhagyó tanévkezdő rendezvény fővédnöki megnyitójáról a város hivatalos közösségi oldalán itt közzétettek egy amatőr videófelvételt, mellyel a Pap Gabriella nevével fémjelzett, magát jobboldalinak mondó politikai csoportosulás azzal próbálja magyarázni a polgármester illiberális stílusú köszöntőjének kampánymentességét, hogy a hallgatóságát politikai pártok támogatására nem buzdította. A hazugságszintű csúsztatáshoz képest a valóság az, hogy Kőrösi Tibor az internetes naplójában korábban már azt is közzétette, hogy hivatalos fideszes polgármesterjelöltté vált, vagyis a fővédnöki szerepével, s a megnyitó felvállalásával egyaránt erősen kampányszagú tevékenységet végzett.

Mint a cikkünk alatti fotógalériában megtekinthető, az Országos Meteorológiai Szolgálat radarfelvételeit mutató képeinken látható, a várost – az előrejelzéseknek megfelelően – erősen megközelítette a vasárnap éjjel érkezett hidegfront felhőzete. Hétfő délelőtt 8 és 11 óra között Csongrádtól 25 és 40, illetve 55 kilométerre is heves csapadékhullás, illetve erős zivatar alakult ki. Ezen viharokra a meteorológiai szolgálat előzetes figyelmeztetést is kiadott, amely teljes Csongrád megyére érvényben volt. Ezerkétszáz gyermek gyors és biztonságos elhelyezésére – egy esetleges villámlással, jégesővel járó, hirtelen lecsapó zivatar esetén – a sportpályán és környékén nem lett volna lehetőség.

A pedagógusok – információink szerint – mindent megtettek a program biztonságos lebonyolítása érdekében, az alkalmazott szigorú fegyelem furcsán hatott, de szükséges volt. A terület biztosításában a helyi rendőrkapitányság és a térségi polgárőrség tagjai jelentős létszámban vettek részt. A meteorológiai jelenségek távoltartásához persze mindannyian kevesek lettek volna, ám a természet kegyes volt. (S talán itt egy újabb bizonyíték arra, hogy nem véletlenül annyira erős Csongrádon a Mária-kultusz – a szerk. )

A tanévindító hazardírozás egyébként – információink szerint – nem Kőrösi Tibor ötlete volt, őt utólag értesítették a kezdeményezésről. A rendezvényt szervező térségi általános iskolai szervezet működésébe ugyanis a város leköszönő vezetésének – bármennyire is szeretnék – már nincs közvetlen beleszólása. A helyi politikának azonban – úgy tűnik – annál inkább van még ráhatása bizonyos intézményi döntéshozó(k)ra.

A hatalmukat önös érdekből, immár rettegve féltők vélhetően úgy gondolták, hogy a vezéregyéniségükké kikiáltott, közülük talán legkevésbé bemocskolódott politikust kiteszik a porondra. E gondolatban komoly kampánylogika is felfedezhető, hiszen ha mégis megtörtént volna a baj, a vezér elvitte volna helyettük a balhét, mivel azonban gond nélkül végződött a program, a polgármesterjelölt a megtévesztettek szemében „kedves vezetőként” tűnhet fel, ami a mögötte álló falkának is előnyt hozhat. A falka tagjai e helyzetet próbálják most – a közpénzből fenntartott lakájmédia közreműködésével – a maguk hasznára fordítani.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés