2024. május 04., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Mónika és Flórián nevű olvasóinkat.  Holnap Györgyi napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Katona Tibor

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 30.

Kőrösi Tibor ismét azzal szórakoztatta az internetes naplója olvasóit, hogy egykor, a rettenetes NATO-ellenes hadigépezet részeként, miként viselte a megpróbáltatásokat. Tanulságos a történet! Ilyet még Ön se olvasott! Meg fog döbbenni!

Itt írta Tibor! Aki egyébként nem is lenne olyan rossz fazon, ha nem dőlne be minden dilinyós tanácsának. Most mindenesetre megírta a tutit, az internetes naplójában:

„Előbb-utóbb minden baráti beszélgetésen ráterelődik a szó a katonaélményekre. Mindenkinek rengeteg története van, melyeken általában így utólag jókat mosolygunk. Akkor persze mindezt megélni teljesen más volt, mint később elmesélni.

Éppen 30 éve, 1984. augusztus 29-én vonultam be, a bajai Vaskúti úti laktanyába 19 évesen, előfelvettként. A Magyar Néphadsereg sajátos viszonyait jól tükrözi, hogy milyen fegyvernemhez kerültem. Előfelvételis már volt a tüzéreknél, felderítőknél, lövészeknél egyaránt, ezért a légvédelmi rakétásokhoz osztottak be.

De hogyan? Szóltam én, hogy a szemem nem a saséhoz hasonló (sem közelre, sem távolra nem látok jól), nem számított. Levették a szemüvegem, megnézték közelebbről, majd jött a válasz: „Ez nem is olyan vastag.” Akkor 7,5 dioptriás volt. A repülőt, helikoptert - melyet meg kellett volna semmisítenem - úgy láttam volna meg, ha a fejemre esik, de ez sem számított. Menjek a légvédelemhez! El is gondolkodtam már az első nap hajnalán, hogy milyen sok meglepetés vár itt még rám.

Azok, akik szolgáltak a seregben tudják, hogy mennyire igazam lett. Bizony, egyik meglepetés jött a másik után, gyakran még felocsúdni sem volt időnk.”

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés