2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borfesztivál – Lesz veteránjármű-felvonulás is

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 15.

Szombat délután 2 órától tartják a XVII. Csongrádi Borfesztivál és Kenyérünnephez kapcsolódó veteránjármű-felvonulást, amely a város jelentős részét érinti. A fesztivál már pénteken, a késő délutáni órákban megkezdődött, s vasárnap éjfélkor zárul. A helyszín ezúttal is a három napra immár minden év augusztusában „borutcává” változó Dob utca.

A XVII. Csongrádi Borfesztivál és Kenyérünnep megnyitásának feladatát a leköszönő csongrádi városvezetők közül idén is Gyovai Gáspár alpolgármester kapta, aki egyébként ért is a borokhoz, hiszen – már alpolgármesterként, az előző választási ciklus idején – elvégezte a Csongrádi Hegyközség által szervezett borász szaktanfolyamot. Az egykori kisgazda, de hosszú évek óta már fideszesnek számító politikus a sok egyéb, jól fizető titulusai mellett rendelkezik egy nem fizetővel is, hiszen máig betölti a Magyar Bortelepülések Szövetségének alelnöki tisztségét.

A fesztivál részletes hivatalos programsora itt érhető el. A hivatalos programsorban közöltekkel ellentétben a veteránjármű tulajdonosok találkozójához kapcsolódó hagyományos városi felvonulás már délután 2 (!) órakor megkezdődik. Az útvonal: Fő utca (a Dob utcai kereszteződéstől) – Kossuth tér – Gróf Andrássy utca – Öregvár utca – Baross rakpart – Bökényalj út – Hársfa utca – Ifjúsági tér – Szentesi út – Vasút utca – Fő utca – Széchenyi út – elkerülő úti körforgalom – Széchenyi út – Fő utca – Dob utca – volt Síp utcai iskola udvara. Az egykori oktatási intézmény épületének területén ugyan idén nem lesz kiállítás, ám a veteránjármű tulajdonosok találkozójára érkezők járgányai ettől függetlenül az udvarban – a délelőtti óráktól kora estig – szabadon megtekinthetők, esetenként ki is próbálhatók.


Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés