2020. június 05., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Fatime és Fatima nevű olvasóinkat.  Holnap Norbert és Cintia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ferences Napok Piroskavárosban (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 2.

A Csongrádi Ferences Hagyományokért Egyesület az elmúlt hétvégén harmadik alkalommal rendezett Ferences Napokat a Szent József Plébánián. A szervezést Fekete Imre, az egyesület elnöke irányította, a kétnapos rendezvényt az augusztus elsejétől már más településen szolgálatot teljesítő Tóth Roland káplán nyitotta meg.


A családi nap változatos programokat kínált gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Szombat délelőtt játékos sorverseny, kerékpáros ügyességi verseny, társasjáték, barkácsolás, íjászat várta a gyermekeket. A közös ebéd és a „barátok bora” borverseny eredményhirdetése után kürtöskalács-sütésre várták az érdeklődőket a templomkertbe. A különféle járművek megáldása után Tóth Roland káplán a gitáros szentmise kezdetéig orgonált. A szentmise hangulatát a Csongrádi Katolikus Ifjak éneklése, zenélése színesítette. A szentmisét Kis Didák ferences szerzetes hívekhez intézett lelkesítő szavai zárták. Az este utolsó programja a templomkertben rendezett közös szalonnasütés volt, ahol a borversenyre nevezett borokat is meg lehetett kóstolni.

A Porciunkula-búcsú szentmiséjét és körmenetét vasárnap tartották. A Szent József-templom megtelt. A hívek a körmenet után is visszatértek a közös imádságra, éneklésre.

Tudósító: Szepesi Dóra Anna

Fotók: Révész Gábor

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés