2024. május 03., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Tímea és Irma nevű olvasóinkat.  Holnap Mónika és Flórián napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végigdöngettek a város utcáin

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 9.

Péntek dél óta szinte folyamatosan érkeznek a motorosok a XIX. Albatros Motoros Találkozóra. Az egy év kihagyással ismét megszervezett kétnapos programsorozat egyik legnagyobb attrakciója idén is a motoros felvonulás volt. Szombat délután a két, három és négykerekű járgányokon több százan döngettek végig a város útjain és utcáin. A találkozó vasárnap délelőtt zárul, addig még számos bohókás ügyességi vetélkedő, erőjáték, valamit éjszakai és hajnali koncertek sora várja a résztvevőket. A táborhelyen zajló programokra várják a nem motorral érkezőket is, számukra kedvezményes árú napijegyet kínálnak a szervezők.

Az Albatros Motoros Találkozók népszerűsége – a kihagyott egy év, valamint a térségében ebben az időszakban megszaporodott hasonló próbálkozások ellenére – töretlen, amit jól bizonyít a péntek délután óta folyamatosan érkező hazai és külföldi motorosok sokasága. Kétségtelenül a találkozó főnapjának a szombat számít, ettől függetlenül – mint Révész Gábor alábbi, péntek este készült fotóin is látható – már a nyitónap kora estéjén szépen alakult a tömeg, s kifejezetten jó volt a hangulat.

A csongrádi motoros találkozók hírnevét egykoron a felvonulások, s az azt követő gyorsulási versenyek (később a streetfighter show-k) öregbítették. A nagyszabású szombat délutáni versenyek és bemutatók költségeit a szervezők az utóbbi esztendőkben már nem tudták szponzori támogatásokból előteremteni, a jegyszedés pedig nem jelentett előzetes garanciát a több millió forintos kiadások megtérülésére. Így csak a felvonulás maradt meg, amely különleges színfolttal gazdagítja a Csongrádi Napok eseménysorát. Az alábbi felvételeinken látható, hogy a menetben idén is százával vonultak a motorosok. A résztvevők számáról pontos adatunk nincs, ám az előző felvonulásokkal összevetve az idei bizton a népesebbek közé sorolható:

A programok a találkozó helyszínén, a volt laktanya Attila utca melletti részén vasárnap reggelig tartanak. A koncertekről és az egyéb eseményekről az alábbi plakáton (mely egy kattintás után egy felugró ablakban, nagyítható változatban nyílik meg) olvasható részletes információ:

A XIX. Albatros Motoros Találkozóról további információ található a rendezvény eseményoldalán, valamint a klub hivatalos Facebook-oldalán.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés