2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Zavartalanul zárul a fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 3.

A Körös-toroki Napok idei hivatalos programsorozata vasárnap éjfélkor zárul. A negyedik fesztiváli nap eseményei – az esti koncerteket is ideértve – ingyenesek, csak a gépjárművel érkezőknek kell a parkolási díjat megfizetniük. Az időjárás vasárnap este kegyeibe fogadta a fesztivált, éjfélig már biztosan nem kell csapadékra számítani.

A Körös-toroki Napok (KTN) korábbi becsült látogatottsági mérlegeit (tényadatokon alapuló valós összegzések ugyanis eleddig még egyszer sem készültek) az ideivel összevetve már vasárnap este megállapítható volt, hogy a korábban is a programsor főnapjának számító szombat eseményei ezúttal is legalább tízezer látogatót vonzottak az üdülőterületre, a másik két napon összességében lehetettek talán nyolc-tízezren.

Idén a négy esti, KTN-es bérlettel, illetve jeggyel látogatható helyszín látogatottsága állapítható meg a legpontosabban. Az elővételben és a helyszínen értékesített bérletek, valamint az üdülőterületi ideiglenes pénztárakban árusított napijegyek mennyiségéből a jövő héten állítják össze a szervezők a napi látogatottsági adatokat. Az viszont nem tükrözi majd teljes egészében a valós üdülőterületi forgalmat, hiszen idén is sokan választották a kisebb, ingyenes vagy egyéni belépőjegyes bulikat kínáló, a KTN eseményeitől független éjszakai szórakozóhelyek kínálatát. Emellett az üdülőterületi „házibulik” is jelentősen megszaporodtak. Az alábbi galériában megtekinthető, éjféltájban készült képeken pedig az is megfigyelhető, hogy a főnapon (is) sokan a gátoldalról, vagy a kordonokon kívülről kísérték figyelemmel a nagyszínpad eseményeit.

Fotók: Révész Gábor

A korábbi tervektől eltérően nem a szombati, hanem a vasárnap esti koncertsort színesítette a Korda házaspár, akik annak ellenére vállalták az este negyed 10-kor kezdődött csongrádi fellépést, hogy Gyuri bácsi kitartó háttájéki fájdalmai miatt ezt a koncertet a háziorvosa kifejezetten ellenezte. Kordáék korosztályokon átívelő nosztalgiakoncertje után a nagyszínpadon fellép még Gáspár Laci és Freddy Boy.

A XXIV. Körös-toroki Napok hivatalosan vasárnap éjfélig tart. A belvárost érintő ideiglenes forgalmi rend hétfő reggel 6 óráig lesz érvényben.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés