2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Megszűnt a viharveszély, zavartalanul zajlanak az éjszakai és a hajnali programok

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 2.

Délelőtt szikrázó napsütés, délután két órára már 34 Celsius-fokos hőség, két órával később pedig a térségben képződött hőzivatarok jellemezték a Körös-toroki Napok harmadik napjának körülményeit. Kész csoda, hogy a délután 5 és este 8 óra között Csongrádot gyakorta szinte körbeölelő, az üdülőterületet többször néhány kilométerre megközelítő vihargócok távol maradtak a napközben is ezreket vonzó fesztivál helyszínétől. Szombat estig valamennyi programot megtartottak, s mivel az időjárás várhatóan vasárnap délutánig már nem befolyásolhatja az idei KTN eseményeit, a hajnalig meghirdetett valamennyi esemény zavartalanul fejeződhet be.

A XXIV. Körös-toroki Napok pénteki programjai már jóval több érdeklődőt vonzottak, mint a csütörtöki események. Az időjárás is ideális volt, ám a szerkesztőségünk által megkérdezett üdülőterületi vendéglátók szerint a forgalom a tíz-tizenöt évvel ezelőtti Napok pénteki közönségszámához képest érzékelhetően elmaradt. Ettől függetlenül – mint Révész Gábor alábbi fotóin is látható – már pénteken is tömeg volt a Torokban.

A Dél-Alföldön szombat délután kialakult hőzivatarokból a Tisza mentén Szegedtől Csanytelekig összeállt láncolat okozott némi vérnyomás-emelkedést a KTN szervezőinek, szerencsére azonban a megye középső és déli területein helyenként felhőszakadást okozott zivatarlánc 19 órára fokozatosan feloszlott. A délutáni hőség eredményeként Kunszentmártonnál 20 óra után még felfejlődött egy lokális zivatar, s a Tisza irányába el is mozdult, majd felerősödött, de 21 órára jórészt az is feloszlott. Így a KTN programjai a tervezett rend szerint zajlottak és zajlanak. A fesztiválozók az üdülőterületen csak a távoli felhőket látták, kiválóan szórakoztak, napoztak, vagy éppenséggel a Tisza vizében hűsöltek.

A vasárnapi programok napközben és este egyaránt ingyenesek. Szombatról – az újabb nagyszínpadi fellépők miatt – vasárnap estére került át a Korda házaspár koncertje. A vasárnapi kínálat itt tekinthető meg.

Vasárnap a gépjárművel érkezőknek még a KTN idején érvényes parkolási díjat kell megfizetniük, amennyiben a járműveiket az üdülőterület külső parkolójában állítják le. Az ideiglenes belvárosi közlekedési rend hétfő reggel 6 óráig lesz érvényben.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés