2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új közlekedési renddel startolt a fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Július 31.

A belvárosi közlekedési rend körforgalmasításával, valamint az üdülőterületi gépjárműforgalom jelentős korlátozásával indult csütörtök délelőtt a XXIV. Körös-toroki Napok. A tiszai fesztivál idén „kissé” vizesen startolt, s mivel a kiadós hajnali esők az üdülőterületen felpuhították a tiszai hordalékos talajt, a Körös-torok átmenetileg „saras-torokká” változott. A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtök délután és este még újabb zárporokra és zivatarokra lehet számítani. Szombaton és vasárnap a hőmérséklet délután már meghaladja a harminc Celsius-fokot, s – ha a csütörtöki előrejelzések beválnak – Csongrád térségében legfeljebb egy-egy lokális, gyorsan elvonuló zivatar fordulhat elő.

A Körös-toroki Napok (KTN) helyszínét gépjárművel hétfő reggel 6 óráig csak a Bökényalj úton át lehet megközelíteni, és a belvároson keresztül lehet elhagyni. A járműveket az üdülőterület mentett oldali, kibővített parkolójában, a KTN idejére érvényes, napi ezer forint ellenében lehet leállítani. Az üdülőterületre kizárólag az engedéllyel rendelkező vállalkozók és az üdülőtulajdonosok hajthatnak be. A terület körforgalmától nyugatra lévő üdülőkhöz a főbejáraton, a kemping mögötti házakhoz a hátsó rámpán át lehet bejutni. Azon üdülőtulajdonosok, akik a KTN idején vendégeket várnak, az ingatlanjaikhoz behajtani szándékozók nevét és a gépjárművének rendszámát mindenképpen időben adják le a beléptetést végző portaszolgálat munkatársainál, ellenkező esetben a vendégeik is csak a külső, fizetős parkolót vehetik igénybe.

A Bökényalj úton és az Öregvár utcán parkoltatást, illetve behajtást szabályozó áteresztő kaput nem állítottak. Az utcákban a KRESZ szabályainak megfelelően (az ideiglenes forgalmi rendet szabályozó, a városellátó intézmény által csütörtök reggelre kihelyezett KRESZ-táblák figyelembe vételével) lehet megállni, vagy várakozni. A szabályok betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi. A belvárosba – a körforgalmi rendnek megfelelően, a KRESZ szabályait betartva – gépjárművel bárki behajthat, csak az üdülőterület melletti (a betonelemgyár mögötti) hivatalos parkoló igénybe vételéért kell járművenként napi ezer forintot fizetni. A díjat a Bökényalj út Körös-toroki üdülőterület felőli végénél felállított pénztárakban, készpénzzel (forinttal) lehet megfizetni. Amennyiben a kiépített hivatalos parkoló megtelik, megnyitják a betonelemgyár udvarát, de erre – a jelentős forgalom ellenére – tavaly sem volt szükség. Az évekkel ezelőtt kényszerből alkalmazott "kukoricaföldi parkolás" idén csak akkor került volna lehetőségként szóba, ha az üdülőterület helyett a nagyszínpadot a külső parkolóban lehetett volna felállítani, ám – szerencsére – erre az időjárási és a vízállási viszonyok nem kényszerítették rá a szervezőket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtök délutántól ismét többfelé várható zivatar, amelyhez elsősorban felhőszakadás, s helyenként jégeső, valamint erős, esetleg viharos erejű széllökések társulhatnak. Heves zivatart sem lehet kizárni, amelyet jégeső és – kis valószínűséggel – szélroham kísérhet. Pénteken főként Dunántúlon és az ország középső megyéiben lehet elszórtan zivatar, nagy mennyiségű csapadékkal, jégesővel, szélerősödéssel.

Az Időkép Csongrádra vonatkozó (csütörtök délelőtt kiadott) előrejelzése szerint szombaton az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, délutánra országszerte 30 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap igazi nyári, napos időre lehet számítani, a hőmérséklet kora délután Csongrádon már 33-34 Celsius-fok körül alakul. Vasárnap az Alföldön Csongrád legfeljebb egy-egy lokális, gyorsan elvonuló zivatar fordulhat elő.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés