2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Az esti, éjszakai és hajnali koncertek, bulik előtt ingyenes kavalkád várja a családokat

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Július 29.

A Körös-toroki Napok (KTN) évről-évre a régió legnagyobb ingyenes szabadtéri kulturális, családi programját is kínálja. Az idei programsor szervezőitől megtudtuk: céljuk egy generációkon, stílusokon és műfajokon átívelő össztársadalmi, szórakoztató esemény létrehozása, mely éppúgy megfelel a közel két és fél évtizedes hagyományoknak, mint az új idők kihívásainak. A Körös-toroki üdülőterületen csütörtök délutántól vasárnap éjfélig a DJ-programoktól az élő koncertekig, a hagyományőrző és kulturális előadásoktól a szórakoztató műsorokig, a vásári forgatagok pecsenyés-sütődés választékáig sokrétű, színes fesztivál várja a tartalmas és élvezetes kikapcsolódásra vágyókat.

A Körös-toroki Napok szervezői idén a korábbi évek gyakorlatához képest jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a nappali családi programokra. Az ingyenes események kavalkádjával szeretnék a gyermekes családok számára még vonzóbbá tenni a fesztivált. A nyitónapot – délután 4 órakor – lovaskocsis toborzóval indítják. A fogattal a város utcáin haladnak végig. A fesztivál a Padkaporos Táncegyüttes délután 5 órakor kezdődő nagyszínpadi műsorával startol.

Az egészséges életmódhoz kapcsolódóan a pénteki programsorban délután 3 órától látható a Csongrádi Tradicionális Kyokushin Karate SE bemutatója, majd a KTN közönsége elé lépnek a Csongrádi Fitness SE országos bajnokai. Szombat délután 2 órától a Nippon Zengo sportos tagjai, 5 órától Katus Attila és Rubint Réka invitálják mozgásra a közönséget. E nap programját RISKA tehénfigurákkal, meglepetés ajándékokkal színesíti az Alföldi Tej Kft. Péntek és szombat délután 1 és 5 óra között a Csongrádi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével egészségsátor várja a látogatókat – az aktivisták kardiogépekkel, állapotfelméréssel, egészségtotóval, valamint különféle ajándékokkal készülnek a fesztiválra. Idén is lesz aszfaltrajzverseny, melyet szombat délelőtt 11 és 12 óra között a lábtengópályán tartanak. Mint megtudtuk, idén minden rajzkészítő ajándékban részesül. Mindemellett a sétányon Oriflame-bemutató is színesíti a kavalkádot.

Az ingyenes napközbeni szórakoztató programok között a Kelet Lányai Hastánc Egyesület és a Grand-Up zenés edzésprogram bemutatója mellett szerepel még a Szilver Táncsport Egyesület látványos műsora. A zenei kínálatot a MásKÉP világzenéje, a Talent Tehetségkutató Énekstúdió kedvelt slágerei, a Pom-pom Együttes gyermekműsora, Gáspár Boti és Havasi Boglárka gitárelőadása, valamint a Room 126 formáció műsora színesíti.

(Kattintson a plakátra, s – a felugró ablakban – máris nagyítva tekintheti meg!)

A kézműves foglalkozásokon – a csongrádi Bölcső Nagycsaládosok Egyesülete tagjainak közreműködésével – a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő technikát és munkadarabot, sőt, amit elkészít, haza is viheti.

A népi kézműves foglalkozásokon fafaragás, gyékényezés, csuhéfonás, csipkeverés, gyöngyfűzés, gipszfestés mellett a kovácsmesterség alapjai is kipróbálhatók. E foglalkozásokat képzett népi iparművészek vezetik.

Az ingyenes programok között arcfestés, Henna-festés is várja a gyermeket. Lehetőség lesz még lovaglásra, lovaskocsizásra.

Minden nap műsort adnak a Mesevilág bohócai. A vásári forgatagban óriás (élő) mesefigurákkal lehet találkozni, s akár még kígyót is lehet simogatni. Kipróbálhatóak a népi játszótér érdekes ügyességi játékai. Tartanak majd Körös-toroki hétpróbát, ahol a legügyesebben teljesítők jutalomban részesülnek. Emellett minden nap este 6 órakor lesz fődíj sorsolás, melyeken alkalmanként egy-egy egyórás korlátlan játék- és eszközhasználatot biztosító vidámparki karszalag, továbbá kalandpark-belépők, nyeremény arcfestések, valamint egyéb értékes nyeremények találnak gazdára.

A XXIV. Körös-toroki Napok részletes programsora ide kattintva – felugró ablakban, közvetlenül a fesztivál honlapján – megtekinthető.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés