2022. október 05., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Aurél nevű olvasóinkat.  Holnap Brúnó és Renáta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ellopták a lengyel tánccsoport buszának hátsó rendszámát

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Július 27.

Rendkívüli kellemetlenséget okoztak a VII. Csongrádi Tánc és Zene Nemzetközi Fesztiválon fellépő lengyel tánccsoportnak azok a szombat éjszakai duhajok, akik a Körös-toroki üdülőterületen elszállásolt együttes buszának hátsó rendszámtábláját leszerelték és elvitték. A Csongrád közösségére is szégyent hozott tett még némiképp orvosolható azzal, ha a rendszám hétfő reggel 8 óráig előkerül, a vendégek ugyanis a vasárnap esti csongrádi fellépésük után akkor folytatják az európai turnéjukat. Rendszám hiányában a turnét meg kell szakítaniuk, ugyanis a rendszám pótlásáig, vagy új autóbusz érkezéséig nem tud a csoport közlekedni.

Aki szombat éjjel, vagy vasárnap hajnalban látta az elkövetőket a kezükben rendszámtáblával sétálni, vagy esetleg megtalálta és haza is vitte az egyedi azonosítót, kérjük, adja le azt a Körös-toroki Happy Day Hotelban Szigeti Szabolcs tulajdonosnál, a Körös-toroki Kempingben a recepción, vagy vigye be a művelődési központ földszinti kávézójába.

Mivel tavaly novemberben a Csongrádi Rendőrkapitányságon is megszűnt az állandó ügyelet, amennyiben a segítő a rendőrség bevonásával szeretné leadni a megtalált rendszámtáblát, avagy az elkövetőkről konkrét információt kíván szolgáltatni, hívja a központi segélyszámot (amely ingyen tárcsázható, s kártya nélküli mobiltelefonról is elérhető): 112.

Időközben az Alföld Néptáncegyüttes egyik ifjú táncosának édesapja felajánlotta, hogy amennyiben a rendszámtábla késő estig sem kerül elő, a vállalkozása reggelre elkészít egy szabványméretű póttáblát, amellyel –- megfelelő hatósági igazolások birtokában –- legalább az országon belül tud majd utazni a csoport.

 

A napnyugta táján dél felől valószínűleg Csongrád térségét is elérő újabb csapadékzóna miatt a Magyar Király díszteremben tartják a fesztivál zárónapi bemutatóit. A kora este várhatóan még kedvezően alakuló időjárásra tekintettel a felvonulást megtartják. A ma este fellépő csoportok 18 óra után a Dob utcából, az egykori iskolaépülettől a Fő utcán át a Csemegi utcáig, a művelődési központ épületéig vonulnak. A résztvevők az előző két felvonuláshoz képest több álló produkciót mutatnak be, így a köztéri hangulatteremtő műsor az előző kettőhöz hasonlóan látványos és tartalmas lesz –- tudtuk meg Kováts Attilától, a fesztivált szervező Csongrádi Fúvószenekar karnagyától.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés