2024. március 28., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gedeon és Johanna nevű olvasóinkat.  Holnap Auguszta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Laguna – Alapozás a Körös-toroki Napokra

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Július 25.

Az idei Körös-toroki Napok huszonnegyedik alkalommal is szerteágazó programokat kínál. A jövő heti, csütörtöktől vasárnapig tartó, szinte folyamatosan zajló buli előtt e hétvégén a Laguna Beach Clubban – már a fesztiváli alapozás jegyében – R’n’B All Stars party-t tartanak, ahol Dér Heni, DJ Gem-B és Big Bill garantálják a hangulatot. A Körös-toroki Napok idején a Laguna mellett további három helyszínen zajlanak az éjszakai események, ezekre a területekre napijegy, vagy bérlet felmutatásával lehet belépni. A szervezők a kedvezményes árú bérletek árusítását július 29-ig meghosszabbították, így azokat a Ticketportál online vásárlási felületén, valamint az árusítási pontokon – többek között a csongrádi Tourinform Irodában – még akár kedden is meg lehet váltani.

A megszokott jó hangulat mellett kedvezményes esti jegyváltási lehetőség, valamint új italakció is várja a Laguna Beach Club júliusi utolsó bulijának részvevőit:


(Nagyításhoz kattints a képre!)

Az R’n’B All Stars party eseményoldalán még szombaton is lehet a VIP-jegyekért zajló játékhoz csatlakozni.

Az idei Körös-toroki Napok (KTN) eseményoldalán is lehet még VIP-jegyekért és –bérletekért játszani. Az előzetes érdeklődés alapján – július 25-én estig már hét és félezernél is többen jelezték, hogy egy, vagy több napon át részt vesznek a programokon – szinte bizonyosra vehető: a huszonnegyedik csongrádi tiszai fesztivál a legnagyobbak egyike lesz. A részletes programok – percre és helyszínekre bontva – már elérhetők a KTN hivatalos honlapján, ahol a meghosszabbított elővételi bérletek váltási lehetőségéről is pontos információkhoz lehet jutni. A szervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy július 25-e helyett július 29-én éjfélig még meg lehet vásárolni a 7500 helyett csak 5990 forintba kerülő, az idei KTN valamennyi fizetős esti programjára szabad bejutást biztosító bérleteket. Ilyeneket árusít még szombat délelőtt 9 és 12 óra között, valamint hétfőn és kedden 9-től 17 óráig a csongrádi Tourinform Iroda (információ kérhető a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen), de a bérletek még ennél egyszerűbben megvehetők a Ticketportal online vásárlási felületén.

A Körös-toroki Napok az előző huszonhárom alkalommal napközben többnyire a családoknak is biztosítottak megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. E bevált gyakorlatot a huszonnegyedik fesztivál szervezői is megtartják. Az alábbi plakáton megtekinthető programok egytől-egyig díjtalanul vehetők igénybe, a gépjárművel érkezőknek azonban a parkolási díjat napközben is meg kell megfizetniük.


(Nagyításhoz kattints a képre!)

A partfürdő, valamint az üdülőterület a KTN fesztivál ideje alatt díjtalanul használható, ugyanis a jegyeket, bérleteket csak a négy, körbekerített programhelyszínre belépéskor kell felmutatni. A KTN rendezvényi szabályai kizárólag e négy helyszínen érvényesek, vagyis az üdülőterületen – a homokfövenyt is ideértve – a vonatkozó törvények és helyi rendeletek a mérvadók. A négy programhelyszínen kívüli területeken a szabályok betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi, a szervezők csak a forgalmi szabályozást és a partfürdő vízőri felügyeletét látják el.

Az előző évek gyakorlatának megfelelően a fesztivál nyitónapján a forgalmi rend a belvárosban és az üdülőterületen megváltozik. A KTN helyszínét gépjárművel csak a Bökényalj úton át lehet megközelíteni, s a belvároson át lehet elhagyni. A járműveket csak az üdülőterület mentett oldali, kibővített parkolójában, a KTN idejére érvényes, napi ezer forint díj ellenében lehet leállítani. Az üdülőterületre az engedéllyel rendelkező vállalkozások és az üdülőtulajdonosok hajthatnak be. A terület körforgalmától nyugatra (az üdülőterület Tisza folyásiránya szerinti felső részén) lévő részre a főbejáraton, a kemping mögötti területre a hátsó rámpán át lehet bejutni. Azon üdülőtulajdonosok, akik a KTN idején vendégeket várnak, az ingatlanjaikhoz behajtani szándékozók nevét és a gépjármű(vek) rendszámát le kell adniuk a beléptetést végző portaszolgálat munkatársainál, ellenkező esetben a vendégek is csak a külső, fizetős parkolót vehetik igénybe.

Szerkesztőségünk a Körös-toroki Napokkal kapcsolatban július 28-tól naponta, majd július 30-án estétől augusztus 4-én reggelig folyamatosan közli az aktualitásokat. Pontos információkat adunk a vízállásról, a partfürdőről, a közlekedési és parkolási helyzetről, valamint a várható időjárásról is. A hírportál mellett érdemes a Facebook-oldalunkat is figyelemmel kísérni, a leggyorsabban ugyanis ott tesszük közzé az esetleges változásokkal kapcsolatos információkat.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés