2024. március 28., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gedeon és Johanna nevű olvasóinkat.  Holnap Auguszta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lecsófesztivál – Két nap, három színpad

Hírek - Közélet

SZENTES, CSONGRÁD - 2014. Július 24.

Minden eddiginél hatalmasabbnak ígérkezik az idei Szentesi Lecsófesztivál. A főszervező változatlanul a Hunor Coop Zrt., amelynek vezetése tizenhárom évvel ezelőtt valósította meg az első lecsófőző baráti összejövetelt. A régió legnagyobb ősznyitó fesztiváljává nőtt kétnapos esemény fő attrakciója idén is a több száz csapat egyidejű bográcsos lecsófőzése lesz. Az igazi előrelépést ezúttal a programbővítés jelenti majd, szerkesztőségünk információi szerint ugyanis a lecsófesztivál kulturális- és zenei fűszerezésére minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeznek. A szeptember első péntek és szombat estéjét tartalmasan kitöltő eseménysorozaton a hazai zenei élet közismert sztárjai mellett a sportvilág legismertebb magyar csillagai is megfordulnak, ráadásul a különféle szórakoztató programok ezúttal már három színpadon zajlanak. A Csongrádon és a város térségében élők számára – a gyors nevezési ügyintézés érdekében – idén könnyítéseket is bevezettek.

A XIII. Szentesi Lecsófesztivál nagyszínpadát a megszokott helyen, a Kála Áruháznál állítják fel, melyen – mint Mészáros Zoltántól, a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatójától, a rendezvény házigazdájától megtudtuk – a reményeik szerint fellép majd Vastag Csaba mellett több más közismert, közkedvelt sztár. Természetesen idén is megfordulnak az esemény helyszínén a legismertebb magyar sportcsillagok közül népszerű olimpikonok, világbajnokok, továbbá a világklasszissá vált szentesi sporttehetségek. A részletes programot hamarosan közzéteszik a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán , melyhez már most érdemes csatlakozni, hiszen folyamatosan közlik a legfrissebb információkat.

A részletes programok közzétételéig érdemes megtekinteni a fesztivál hangulatából kiváló ízelítőt adó, a Valóságos kincsesbánya című műsor Szentesi Lecsófesztivált bemutató adását:

Az eddigi fesztiválokhoz képest a legnagyobb újdonság a nagyszínpadot kiegészítő további két színpad lesz. Mint megtudtuk, állítanak buli-színpadot, valamint korhatártalan-színpadot is. A vezérigazgató szerint ezzel az újítással az eddiginél hatékonyabban tudják megszólítani a fiatalabb korosztályt, valamint a lecsó mellett főként a kulturális értékek iránt érdeklődőket. A buliszínpad természetesen elsősorban a felhőtlen kikapcsolódásra vágyókat vonzza majd, a korhatártalan előtt és közelében viszont minden bizonnyal azok a főzőcsapatok foglalnak majd helyet, akik fogékonyak a versekre, a népzenére, vagy éppenséggel kíváncsiak az egyéni, sajátos produkciókat bemutató előadókra, csoportokra.

A szentesi származású Szőke András, az underground filmkészítés legismertebb magyar alakja eddig is valamennyi lecsófesztivál elmaradhatatlan résztvevője volt, s most sem hiányozhat a szülővárosa rangos ősznyitó eseményéről.

A kilencedik fesztiválról az ismert filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr és színész a videóblogjában ezzel a rendhagyó összeállítással számolt be:

Az alábbi plakáton olvasható telefonszámokon érdemes a fesztivál főzőhelyeit minél hamarabb igényelni, azokat ugyanis a jelentkezések sorrendjében osztják, így a későn eszmélők számára már csak a fürgébbek által szabadon hagyottak maradnak:

(Nagyításhoz kattintson a képre!)

 

Mivel a Szentesi Lecsófesztiválra a szervezők hívják és várják a Csongrádon, valamint a Csanyteleken, Tömörkényen és Felgyőn élőket, számukra idén előjelentkezési könnyítéseket is biztosítanak. Mint Mészáros Zoltán vezérigazgatótól megtudtuk: a fenti plakáton megtalálható telefonszámokon és időszakokban, a megadott mellékek egyikén jelentkező nem szentesi nevezők számára az előjegyzett helyeket egy héten át fenntartják, így a regisztrációt követő öt munkanap bármelyikén a Hunor Coop Zrt. szentesi székhelyén (Petőfi utca 5.) alkalmuk nyílhat a részvételi díj személyes befizetésére.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés