2022. október 05., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Aurél nevű olvasóinkat.  Holnap Brúnó és Renáta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körös-torok – Hatalmas part a kánikulában

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Július 4.

A Körös-toroki üdülőterület parti homokfövenye a következő napokban is óriási marad. A legalább keddig tartó fokozatos felmelegedés minden bizonnyal ismét ezreket csal a folyópartra. A tengerpart illúzióját keltő strand mellett érdemes kihasználni a vendéglátás különféle vállfajait is, hiszen – a teraszos étteremtől a halbüfén át Pici bácsi híres óriáslángosáig – igen változatos a kínálat. A szálláshelyek sora is egyre szélesebb skálát mutat, immár a sátorhelytől a nívós parti apartmanokig terjed.

A Körös-toroki Kempinget ez évtől működtető Pure Music Kft. tavasszal kötött szerződést a Csongrádi Városellátó Intézménnyel. Az eddigi tapasztalatok szerint kölcsönösen gyümölcsöző az együttműködés, ami abban is megmutatkozik, hogy a kempinget a szezonkezdetre nem csak kicsinosították, hanem a közösségi helyiségeket jelentősen fejlesztették, továbbá a korábbi foglalási rendszert is új alapokra helyezték.

A kemping hivatalos Facebook-oldalán nem csak a szálláskínálattal kapcsolatos információkat közlik, hanem a homokfövenyről, továbbá a strandolás időjárási körülményeiről is minden reggel pontos információkat tesznek közzé. Az oldalt a legnagyobb internetes közösségi hálón figyelemmel kísérők a friss fotók révén nem csak a strandra tekinthetnek rá, hanem pontos reggeli vízállási és vízhőmérsékleti adatokhoz juthatnak, sőt, az aznapra várható csúcshőmérsékletről és a prognosztizált legmagasabb ibolyántúli sugárzás (UV) értékéről is tájékozódhatnak. Az oldalon megtalálható a kemping közvetlen információs telefonszáma, melyen keresztül helyfoglalás is intézhető. A telefonos ügyintézésnél sokkal könnyebben, interneten is lehet szállást rendelni az itt elérhető online recepció igénybe vételével. (További Körös-toroki szálláshelyekről legegyszerűbben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen kérhető pontos, aktuális információ.)

Az Időkép Csongrádra vonatkozó aktuális előrejelzése szerint a jövő hét elejére kánikulai forróság várható. A zivatarok leghamarabb kedd estére hoznak átmeneti felfrissülést. Az Országos Vízjelző Szolgálat hivatalos előrejelzése szerint keddig az alábbi képeinken is látható méretű homokföveny várja a strandolókat. A vízállás alig változik, kitartóan mínusz száz centiméter körül alakul. A Tisza vizének hőmérséklete Csongrádnál már pénteken elérte az igen ideálisnak mondható huszonhárom Celsius-fokot, kedd estére viszont akár a huszonnégyet is meghaladhatja.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés