2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kőrösi Tibor a Fidesz polgármesterjelöltje

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Július 3.

A Fidesz országos választmánya csütörtökön a párt által támogatott csongrádi polgármesterjelölt személyéről is határozott. A testület a helyi pártszervezet korábbi döntését támogatta, vagyis a város jelenlegi fideszes polgármesterét a kormányzópárt az októberi helyhatósági választáson jelöltként újfent felvállalja. A Pap Gabriella nevével fémjelezett csongrádi Fidesz-szervezet politikai súlyát egyébként jól mutatja, hogy a megyei önkormányzati listára csak egyetlen csongrádi kerülhetett fel. Az októberi választáson – információink szerint – helyben már nem induló Bodor Csaba a listán hetedik helyre került, vagyis jó eséllyel bejut a közgyűlésbe. Úgy tudjuk, Bodor Csaba körzetében jelöltként a Jobbik listáján a testületbe került, de a pártjából nem sokkal később kizárt, majd a Fideszhez „átsorolt” Gyovai Zsolt indulhat.

A választókerületi elnök, Farkas Sándor országgyűlési képviselő a Fidesz csongrádi jelölő taggyűlésén ugyan Kőrösi Tiborral szemben három alternatívát is megemlített, ám a jelenlévő csongrádi párttagok Kőrösi Tibor jelenlegi polgármester újbóli indítása mellett tették le a voksukat. A június eleji jelölés után a honatya nem hozta nyilvánosságra, hogy ki is a párt hivatalos csongrádi polgármesterjelöltje, s erről a párt helyi szervezete sem adott tájékoztatást.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya a csütörtökön megtartott harmincadik ülésén támogatta a csongrádi pártszervezet döntését, így immár Kőrösi Tibor hivatalosan is a kormányzópárt jelöltjének tekinthető. A város első számú vezetője támogatását valószínűleg az is jelentősen elősegítette, hogy a polgármester már tavasszal bejelentette: mindenképpen újraindul, s ha ezt Fidesz színekben nem teheti meg, független jelölt lesz. Az országgyűlési választás előtt Pap Gabriella, a párt helyi elnöke a városi televízió műsorában bejelentette, hogy Kőrösi Tibor iránt töretlen a pártszervezet bizalma, a polgármester mégsem viselhette eddig a fideszes jelölti titulust.

Az elmúlt hetekben Kőrösi Tibor kihívói között egyre több önjelölt neve is felmerült, valójában azonban még az sem dőlt el, hogy a korábbi szocialista polgármester, Bedő Tamás vállalja a polgármester-jelöltséget, avagy az ellenzék előáll egy egységesen támogatott új jelölttel.

A vonatkozó törvény kritériumainak erőteljes fellazítása következtében egyébként szinte boldog-boldogtalan polgármester-jelölt lehet, hiszen Csongrádon például már háromszáz érvényes ajánlás is elegendő lehet a hivatalos jelöltté váláshoz. Mivel egy választópolgár akárhány jelöltet ajánlhat, az októberi „mutatvány” bevállalásához nem kell nagy tehetség, de még ismertség sem.

A Csongrád megyei közgyűlési listára csak egy csongrádi került fel. A jelenlegi egyéni körzetében októberben már nem induló Bodor Csaba befutó helyet kapott, akár még egy szakbizottsági vezető szerepkör is várhat rá. Információink szerint Bodor Csaba jelenlegi körzetében a kormánypárt és szövetségesei támogatásával a képviselő-testületbe 2010-ben a Jobbik listáján bejutott, de a pártjából később kizárt, majd a Fideszhez sodródott Gyovai Zsolt indulhat. A többi hat körzetben, ahol 2010-ben a voksolók fideszes önkormányzati képviselőket választottak, a jelenlegi képviselők indulnak újra. Az egyetlen fideszes „bukó körzetben”, ahol az Összefogás Csongrádért Egyesület jelöltje, Murányi László nyert, információink szerint újból Kapus József indul a Fidesz támogatásával.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés