2022. október 05., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Aurél nevű olvasóinkat.  Holnap Brúnó és Renáta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz-ököl vasököl, kitüntetést ad, ha köll!

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Június 27.

A város jelenlegi önkormányzati vezetése utoljára hozhatott döntést rangos helyi kitüntetések odaítéléséről. E soha vissza nem térő lehetőség örömére – talán biztos, ami biztos alapon is – Bartókné Vincze Zsuzsanna fideszes önkormányzati képviselő édesapjának, Vincze László volt fideszes országgyűlési képviselőnek Pro Urbe – Csongrád kitüntetést szavaztak meg, Héjja István fideszes önkormányzati képviselő nagybátyját, Héjja Lászlót pedig díszpolgári címmel ismerték el. Az önkormányzathoz ugyan érkeztek állampolgári javaslatok más személyek elismerésére is, de a testületi tagok többségében reális alternatívaként csak és kizárólag családtagok kitüntetésének a lehetősége merült fel.

A bökényi választókörzetből a képviselő-testületbe jutott Héjja István elmúlt négyévi közéleti karrierjében az egyik leginkább kiemelkedőnek nevezhető momentum, hogy a testület a nagybátyját díszpolgárrá választotta. Péntek délutánig a vonatkozó határozatot az önkormányzat még nem tette közzé, de amint megkapjuk, szó szerint közöljük, hiszen így talán kiderül, mivel is indokolható e legújabb díszpolgári cím odaítélése.

Hasonlóképpen büszke lehet Bartókné Vincze Zsuzsanna is. Az egyik piroskavárosi választókörzetből a testületbe jutott fiatal családanya legalább annyira köszönheti az édesapjának a karrierjét, mint a jelenlegi helyi fideszes vezetés kilencven százaléka. Az utóbbiak a torgyánistából orbánistává vált tanárember hátán kapaszkodtak fel a jelenlegi pozícióikba. Vincze László Pro Urbe – Csongrád kitüntetése kapcsán is várjuk a határozat nyilvánosságra hozását, hiszen abból minden bizonnyal kiderül, hogy a volt honatya miként tett olyan nagyon sokat Csongrádért, hogy kiérdemelte a helyben adható második legrangosabb elismerést.

Mint az alábbi hivatalos tájékoztató levélből kiderül, augusztus huszadikán Lakatos János is elismerést vehet majd át. Egyelőre még az önkormányzat nem tette közzé, hogy a belvárosi vállalkozó miért érdemelte ki a kitüntetést, amiről azt se lehet tudni igazán, hogy ki és miért kaphatja meg.

 

(A levél – a képre kattintás után, a felugró ablakban – nagyítva is megtekinthető.)

A város nagytiszteletű, magukat jobboldalinak mondó vezetői egyébként – információink szerint – igencsak idegesek voltak, miután közzétettük a terveiket, sőt, még a pontos szavazati arányokat is hatékonyan megjósoltuk. Kutakodtak, ki lehet a kiszivárogtató, pedig ilyen információszerzésre nem volt szükség, csupán a piciny információkat kellett sorrendbe rakni. Természetesen egy diktatúrában ez nem történhetett volna meg, de szerencsére a párt helyi vasökle annyira még nem brutális, hogy például szétzúzza a helyi szólás- és sajtószabadságot. Egyelőre még nem.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés