2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erős startra készül a Körös-torok üzemeltetője

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Május 27.

A Körös-toroki üdülőterület üzemeltetésére legutóbb tavaly keresett vállalkozó kedvű befektetőt a csongrádi önkormányzat. Az egyedülálló természeti környezet és az utóbbi években tapasztalt kiváló főszezoni időjárás és tiszai vízállás azonban évek óta nem párosul megfelelő gazdasági környezettel, ezért nem csoda, hogy csak egyetlen cég nyújtotta be az ajánlatát. A Pure Music Kft. az üdülőterületen már korábban is részt vett különféle programok megvalósításában, sőt, a tavalyi Körös-toroki Napok megújításában már társrendezőként közreműködött. Az évtizedes bérleti ciklus első esztendejében összefogtak a Csongrádi Városellátó Intézménnyel, így együtt oldják meg a kemping működtetését és a terület rendben tartását. A cég az első nagyberuházása részeként a pünkösdi hétvégére teljesen átalakítja a korábbi vállalkozói udvart, amely június 7-én, szombaton Laguna Beach Clubként nyitja meg a kapuit. A nemzetközi szintet azonban nem csak az elnevezés üti meg, ugyanis az egykor fabódékkal övezett betonplacc helyén olyan minőségi szórakozóhelyet alakítanak ki, amely bármely tengerparton megállná a helyét.

Az elmúlt években a Körös-toroki üdülőterület működtetésével leginkább csak vergődött a város vezetése. Az utóbbi esztendőkben önkormányzati intézmények és cégek, majd egy többségi önkormányzati tulajdonú kft. működtette a területet, beleértve a kempinget és a strandot is. A gazdálkodáshoz hozzájárult ugyan a parkoltatásból származó bevétel, valamint – a pályáztatás útján, külső céggel, vagy vállalkozóval rendeztetett – Körös-toroki Napok idején a közterületek bérbe adásából származó díjbevétel, de ez sem eredményezett akkora eredményt, hogy nyereséget könyvelhessenek el. Az elmúlt évtől eltekintve a július végi, augusztus eleji hagyományos, négynapos tiszai fesztivál idején a parkoltatásból is próbáltak a program rendezői pénzhez jutni, ám az első években döcögött a rendszer. A fesztiváli belépődíj bevezetésének feltételrendszere 2013-ig sorra megbukott, egy alkalommal olyannyira, hogy abból a részesedni vágyók máig tartó hatalmi, politikai visszaélésekre is vetemedtek.

A gazdasághoz többnyire mit sem értő, gyakorta felettébb ostoba helyi politikusok által hozott korábbi döntések után tavaly helyi céghez kerülhetett a Körös-toroki Napok rendezési joga. A Szigeti Szabolcs nevével fémjelzett Happy Day Records Kft. – információink szerint – szorosan együttműködött a kecskeméti székhelyű Pure Music Kft-vel. Utóbbi cég a Happy Day Gardenben korábban is rendezett – alkalmi jelleggel – nagyszabású bulikat, melyek Electro-Torok néven a szélesebb régióban is ismertté váltak. A tavaly ősszel meghirdetett üdülőterület-üzemeltetési pályázaton az önkormányzat komoly elvárásokat támasztott, melyek bevállalása – még tíz éves időtávlatban is – komoly kockázatvállalást igényelt. Végül a kecskeméti cég – egyetlen jelentkezőként – kiérdemelte a képviselő-testület többségének a bizalmát, megköthették a szerződést. A Pure Music Kft. vállalta, hogy az üdülőterületet – beleértve a kempinget, a partfürdőt, valamint a parkolókat, s a beléptetőrendszert – működteti, továbbá tíz év alatt igen komoly fejlesztéseket is végez.

A szerződés értelmében a bérlő a feladatellátásba partnereket is bevonhatott, így talált egymásra a Pure Music Kft. és a Csongrádi Városellátó Intézmény. Az utóbbi vezetője, Hajdú László komoly lehetőségeket látott a Körös-toroki Kemping, valamint a beléptetés és a parkoltatás működtetésében. Az intézmény és a cég az év elején megállapodást kötött, mely szerint a kemping működtetését egész évben, míg a parkoltatást a Körös-toroki Napok időszaka kivételével a városellátó végzi. A jó szezon és a hatékony marketing esetén akár komoly bevételt eredményező lehetőségekért cserébe az intézmény felvállalta az üdülőterület közterületeinek rendben tartását, ami célszerű megoldás, hiszen e szakfeladatot a város területén is a városellátó végzi. A Körös-toroki Napok idején viszont a rendezés felelőssége teljes egészében a Pure Music Kft-re hárul, így a több tízmillió forintos kockázattal járó négynapos fesztivál az önkormányzati intézményt nem terheli.

A Pure Music Kft. – szintén logikusnak tűnő módon – az első lépések egyikeként megújítja a cég kezelésébe került „vállalkozói udvar” területét. Az eddig büfékkel övezett betonplaccot a balatoni szezonális szórakozóhelyekről, valamint a tengerpartokról bizonyára sokak által ismert stílusú nyári szórakozóhellyé alakítják át. A jelentős beruházás megkezdődött, a kivitelezés gőzerővel zajlik, a cikk alatti galériában látható látványterveknek megfelelően kialakított klub ugyanis a pünkösdi hétvégén már fogadja majd a vendégeket. A Laguna Beach Club elnevezés igazodik a nemzetközi trendekhez, nem véletlenül, hiszen az új üzemeltető a megújuló Körös-torokba vissza szeretné csábítani a külföldi vendégeket is. A június első hétvégéjére már hatalmas fejlődést mutató egykori udvarban viszont nem kell olyan árakra számítani, mint a hasonló balatoni, vagy tengerparti szórakozóhelyeken, hiszen az a cél, hogy folyamatosan minél több, minőségi szórakozást igénylő vendéggel működjön az új csongrádi nyári szórakozóhely.

A nyitóbulit – mint az alábbi plakáton is látható – június 7-én tartják. A belépőjegyárak azonosak lesznek az egykori Electro-Torok áraival, s a beléptetés rendszerét is nagyon hasonlóan alakítják ki.

A Laguna Beach Club Facebook-oldalához csatlakozók már most folyamatosan megkapják a friss információkat, így elsőként értesülnek az aktuális programok mellett a különféle, elsősorban belépőjegyekért zajló játékokról is. A nyitóbuli bizonyosan a térség legnagyobb nyárindító rendezvénye lesz, hiszen a Laguna Beach Grand Opening elnevezésű esemény Facebook-programoldalán a meghirdetés utáni első két hétben félezernél is többen jelezték biztosra a részvételüket.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés