2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportautó száguldozott a városközpontban

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Május 23.

A rendőrök szeme láttára – sőt, az egyenruhások közvetett közreműködésével – több alkalommal is őrületes sebességgel száguldozott egy különleges sportautó a város kellős közepén. A péntek délelőtti esetet kamerák is rögzítették. A közel háromórás eseménysor következményei hamarosan az interneten is megszemlélhetők. Úgy tudjuk, a száguldozó járműben pár pillanatra a város polgármestere, Kőrösi Tibor is feltűnt, de a taxilámpás BMW-t nem ő vezette.

Az autósport újbóli csongrádi meghonosításának a lehetősége is talán cél lehet ama próbálkozás kapcsán, amelyet a hazai és nemzetközi versenyekről ismert szegvári Szabó Zsolt (Zspower) valósított meg – egyelőre egy bemutató erejéig – a városközpontban. A rendőrök által lezárt és felügyelt területen péntek délelőtt 9 és 12 óra között bemutatott autós mutatványok nagy feltűnést keltettek, nem véletlenül, hiszen a speciálisan driftre megépített V8-as BMW az autótípus azon ritka magyarországi példánya, amely olyan mérvű gyorsulásra is képes, ami még a vékonydongájú csongrádi polgármester arcvonásait is képes volt átrendezni.

A Csongrád népszerűsítését az autósport rajongói körében megcélzó esemény, melyet egy sporttelevíziós tévéstáb is rögzített, egyik közreműködőjévé éppen azért válhatott Kőrösi Tibor, mert a település talán így, a személyes jelenlétének köszönhetően, akár az országos médiába is hatékonyabban bekerülhet. A közelgő nyári idegenforgalmi főszezon előtt ugyanis alapvető cél lenne, hogy minél több helyen, minél többen, minél többet beszéljenek a városról. Az viszont még kérdéses, hogy a polgármester közreműködéséből bármi bekerül-e majd a filmbe, ugyanis sokszor láthattuk már Csongrádon, hogy ami jó lehet a városnak, egyesek – dacból, irigységből, ostobaságból – azt is rendre képesek megakadályozni.


Nagyításhoz kattintson a fotóra!

Úgy tudjuk, a szervezők azt remélték, hogy így nem csak a felvétel eredményeként elkészülő sporttévés beszámoló, hanem az elkészítés körülményei is kiváltják majd a bulvármédia érdeklődését. A városnak egyébként e bemutató szinte semmibe sem került, mindösszesen a polgármesternek kellett a szabadidejéből egy fél délelőttöt feláldoznia.

A rövidesen az internetes médiafelületeken számos helyen látható rövid mozgóképes összeállítás alaptörténete a Taxi című filmre épülhet, ezért kerülhetett a sportautóra egy csongrádi taxilámpa is, melyet a város „örök taxisa”, a volán mögött személyfuvarozóként már bő fél évszázadot eltöltött Bartók György ajánlott fel. Az esemény hátterének további érdekessége, hogy a SportKlubon futó PowerTech extrém technikai sportmagazin forgatócsoportja készítette a felvételeket, melyek hamarosan a műsor Facebook-oldalán kerülnek közlésre. Mivel a stáb több tagja is csongrádi kötődésű, a sportmagazin szerkesztősége egy csongrádi vándorkupát alapított, melyet minden évben a Tótkomlós Racing autóversenyen legeredményesebben szereplő sportoló vehet át. Információink szerint a Sághy középiskola két diákja és a szaktanáruk a kupán immár a megvalósítás előtti utolsó simításokat végzi.

Az eseményről Dinnyés József által készített képeket ide kattintva (a felugró ablakban) lehet megtekinteni.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés