2023. december 02., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Melinda és Vivien nevű olvasóinkat.  Holnap Ferenc napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vihar – Két gépkocsit tört a kidőlő akác

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Május 15.

Bokros városrészből Csongrádra tartott gépkocsijával csütörtök kora délelőtt Gyovai Gáspár alpolgármester, amikor a 451-es számú főutat a településrésszel összekötő közúton a viharos erejű szél egy termetes fát döntött elé, s bár vészfékezett, közepes sebességgel nekiütközött. A méretes akác miatt a városvezető mögött közlekedő jármű vezetője a vészfékező járművet kikerülve, szintén fékezés közben ütközött neki a kidőlő fa egyik ágának. Mindkét járműben jelentős jár keletkezett. Szerencsére senki sem sérült meg. Információink szerint hetekkel korábban ugyanezen az útszakaszon szenvedett hasonló balesetet az alpolgármester nagyobbik fia, aki a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. tulajdonában lévő szolgálati gépkocsijával ütközött neki egy kidőlő fának. Személyi sérülés akkor sem történt, a jármű azonban rommá tört.

Az erős széllökésekkel kísért viharos időben tartott a bokrosi bekötőúton a 451-es számú főút felé a saját gépkocsijával Gyovai Gáspár alpolgármester, amikor a Zöldkereszt közelében – a Vízlépcsős úti kereszteződés előtti szakaszon – egy széllökés annyira megmozdította az egyik akácfát, hogy az dőlni kezdett. Gyovai Gáspár vezetői rutinjának és gyors reagálásnak volt köszönhető, hogy a dőlő fa előtt sikerült megállnia, lassabb reakció esetén ugyanis az akác közvetlenül a járműre zuhant volna.

A városvezető mögött haladt saját gépkocsijával egy nyugdíjas bokrosi autóbuszvezető, aki az útszakaszt annyira ismeri, hogy talán már csukott szemmel is elközlekedne rajta. Ez a fa azonban őt is megoldhatatlan helyzet elé állította: az ütközés elkerülése érdekében nem csak fékezett, hanem irányt is módosított, ám így is a fa egyik vastag ágának ütközött. Mindkét járműben csak a vezető ült, s egyikük sem sérült meg. A hétköznapokon igen forgalmas úton – amíg azt a csongrádi tűzoltók fel nem szabadították – teljes útzár volt érvényben. Úgy tudjuk, a helyszínen vizsgálódtak a közútkezelő szakemberei is, annál is inkább, mert nem ez az első eset, amikor a futóhomokon álló, túlnőtt akácok ott balesetet okoztak.

A többségi önkormányzati tulajdonú Csongrádi Városi Víz- és Kommunális Kft. egyik dolgozója – aki történetesen az alpolgármester nagyobbik fia – néhány héttel ezelőtt szinte ugyanitt törte össze a szolgálati gépkocsiját. Információink szerint akkor is egy váratlanul kidőlő fa okozta a bajt, ám a fiúnak nem sikerült olyan szerencsésen megállnia, mint az apának.

A TV2 a csütörtök esti Tények című hírműsorában az alábbi videóval számolt be a történtekről – az összeállításban Gyovai Gáspár után a nyugdíjas bokrosi buszsofőr is nyilatkozik:

(A videó a képre kattintás után, a felugró ablakban, közvetlenül a TV2 hírportálján tekinthető meg.)

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Csongrádi Járás területén péntekig további jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szél is erős marad, a széllökések sebessége csütörtök késő éjszakáig elérheti az óránkénti hetven kilométert.

A várható vízelvezetési gondok, valamint a zöldnövényzet sérüléseiből adódó problémák gyors és hatékony kezelése érdekében a Csongrádi Városellátó Intézményben alkalmi, reagáló munkacsoportot alakítottak, amely péntek délután három óráig marad készültségben. Az esőzéssel összefüggésben kialakuló, azonnali beavatkozást igénylő kül- és belterületi problémák megoldásához – indokolt esetben – a 20/299-74-68-as telefonszámon lehet az önkormányzati intézménytől segítséget kérni.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés