2024. március 28., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gedeon és Johanna nevű olvasóinkat.  Holnap Auguszta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gálasikert aratott az Alföld Néptáncegyüttes

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Április 27.

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg Szegeden az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált. A rangos megmérettetésen bemutatkozott negyven csoport sorából a zsűri a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes gyermek- és ifjúsági csoportját egyaránt a gálába juttatta. A megyén belüli csoportok közül az alföldesek egy éve őrizték a vándorserleget, amely most egy szegedi együttesnél maradt, ám a verseny és a gála során elvitathatatlanul a csongrádiak aratták a legnagyobb közönségsikert.

A megyei vándorserleget idén ugyan a Dr. Martin György Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Ördögborda csoportja kapta, azonban az Alföld Néptáncegyüttes számára így is jelentős elismerést jelentett, hogy a gálába jutott tizenhat legjobb közé mind a gyermek, mind az ifjúsági csoport bekerült.

Az ifjú csongrádi néptáncosok a karácsonyi gála után januártól folyamatosan e fesztiválra készültek. A gálába jutott A láda című koreográfiát a gyermekcsoporttal Forgó Edit, Paulik Erika és Bartók István alkotta meg, míg a Fenn a csillag, fenn az ég címűt az ifjúságiakkal Kuli Orsolya és Kocsán László – a Zurgó Együttes közreműködésével – állította színpadra.

A gálán bemutatott, hatalmas közönségsikert aratott két moldvai táncot minden bizonnyal Csongrádon is rövidesen láthatja majd a közönség. A néptáncegyüttes művészeti vezetője, Forgó Edit egyelőre még nem döntötte el, hogy ezeket mutatják-e be a majálisi színpadon, avagy ott más produkcióval lépnek a közönség elé, de az már most biztos, hogy a hosszú hétvégén, az Ifjúság téren, mind a két csoport színpadra lép.

A megyén kívüli fesztiváldíjat a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Gyerökök csoportja vihette haza.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés