2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ramazuri – Megtelt a kapitányság fogdája

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Április 5.

A megye névadó városának rendőrkapitányságán jegyzőkönyvbe vett történet szerint egy nem kívánt péntek reggeli köszönés váltotta ki azt a viszályt, amely verekedésbe, majd családok közötti üldözéses küzdelembe torkollott. Mindeközben a famíliák két tagja egy rablást is elkövetett. A rendőri intézkedések nyomán péntek estére megtelt a kapitányság fogdája. Egy késes támadót még keresnek, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye szerint péntek délelőtt negyed 9 tájban a Szőlőhegyi utcában egy család babakocsit tolt. A séta közben a későbbi sértett egy ismerősének köszönt, aki ezt kifogásolta. A begurult férfi egy társával rátámadt a sértettre, akit később botokkal és a babakocsival agyba-főbe vertek. Amikor az ütlegelt férfi a földre került, a támadók egy késsel megfenyegették, s pénzt követeltek tőle, de nem jártak eredménnyel. A megtámadott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekmény elkövetése után két órával a város központjában a megvert férfi és az őt megtámadó személy családja összeszólalkozott. A ramazuri itt is tettlegességig fajult. A verekedésnek a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget. Az egyenruhások nyolc személyt előállítottak a Csongrádi Rendőrkapitányságra. Eközben a nyomozók a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Gusztávot elfogták. A huszonnyolc éves csongrádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók B. Gusztávot őrizetbe vették, s kezdeményezték az előzetes letartóztatásba vételét, a tettestársa ellen pedig országos elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A nyolc verekedő közül a csongrádi nyomozók hat személyt szintén őrizetbe vettek. Ők csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt kerültek rács mögé. A rendőrség esetükben is előterjesztést tett az előzetes letartóztatásra.

Fotók: CSMRFK

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés