2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás – Jelöltállítással szélhámoskodhattak

Hírek - Közélet

CSONGRÁD, SZENTES - 2014. Március 31.

A Határon Túli Magyarok Pártja – az egyik „jelöltjük” nyilatkozata szerint – a szentesi-csongrádi kerületben elkövetett egy durva törvénysértést. Mint a területi választási bizottság elmúlt heti ülésén kiderült, a párt által képviselőnek jelölt Schramm Gáborné akkor tudta meg, hogy beszállt a mandátumokért folyó harcba, amikor megküldte számára a területi választási bizottság a nyilvántartásba vételét elutasító határozatot.

Aláírásokat gyűjtött a Határon Túli Magyarok Pártja Schramm Gáborné nevében, noha neki esze ágában sem volt a képviselőjelöltség felvállalása. Az Alfahír információi szerint az asszony csak akkor szerzett tudomást a történtekről, amikor a nyilvántartásba vételének elutasításáról szóló határozatot kézhez vette. Úgy döntött, hogy a történtekről az alábbi levélben tájékoztatja a területi választási bizottság elnökét:

A szentesi székhelyű bizottság az elmúlt heti ülésén úgy döntött, hogy a Büntető törvénykönyv 350. §-a alapján a Szentes Városi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek. Ha bebizonyosodik, hogy Schramm Gáborné nevével visszaéltek, helyette jogosulatlanul aláírtak, az elkövető akár három évre is rács mögé kerülhet.

 

A szentesi-csongrádi választókerületben még az elmúlt héten is formálódott a politikai paletta. A hivatalos nyilvántartásba vett jelöltek közül március 18-án visszalépett Rostás Aranka, a Magyar Cselekvő Párt jelöltje. (Ez egy viszonylag ismeretlen, de nem új szervezet, a legutóbbi választások alkalmával is részt vettek a választási küzdelmekben, 2009-ben például Hamza János elnök a cigányság társadalmi erőinek egységesítése érdekében az itt elérhető felhívással fordult a választókhoz.) A Csongrád megyei 3-as számú országgyűlési választókerületben élők e visszalépés után is bőven válogathatnak a jelöltek között, hiszen a területi mandátumért folyó küzdelemben – a március 31-i adatok szerint – tizenegyen ringben maradtak.

A Nemzeti Választási Iroda hivatalos adatai szerint április 6-án a következő személyekre lehet voksolni: Dudás Zoltán Sándor (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Köröndi Máté (független), Kordás Adrienn (Magyarországi Cigánypárt), Fekete Mihály (Magyar Gazdaság Párt), Kasler Sándor (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt), Rácz József (Zöldek Pártja), Gurdon Lajos (Lehet Más a Politika), Farkas Sándor (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt), Majdanics János (Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt), Dr. Komáromi Zoltán Pál (Magyar Szocialista Párt, Együtt – A Korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt), Csenki Mihály (Seres Mária Szövetségesei).

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés