2019. október 18., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Lukács nevű olvasóinkat.  Holnap Nándor napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A polgármesterek zöme Farkas Sándort választja

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Március 27.

A Csongrád megyei hármas számú országgyűlési választókerület huszonkét településének polgármesterei közül húsz Farkas Sándort, a Fidesz-KDNP jelöltjét ajánlja a választók figyelmébe. Információink szerint Szentes polgármestere, Szirbik Imre, valamint eperjesi kollégája, Kiss Csaba nem támogatja Farkas Sándort. A nagytőkei Varga Lászlóné nyilatkozata még hiányzik, de úgy tudjuk, az csupán technikai okok miatt nem került fel az interjúkat tartalmazó videómegosztó portálra. A Csongrád térségiek közül a csanyteleki polgármester, Forgó Henrik egyértelműen kijelentette, hogy sokkal jobban és eredményesebben tud Farkas Sándorral együtt dolgozni, mint ahogyan eleddig a térségi honatyával, a szintén fideszes Vincze Lászlóval bármikor is lehetett.

A támogató nyilatkozatában a csongrádi polgármester, Kőrösi Tibor nem titkolta, hogy Farkas Sándor tevékenységét csak mintegy hat-nyolc éve ismeri, az utóbbi négy esztendőben viszont gyakran sikeresen működtek együtt. A három és fél évvel ezelőtt a település első számú irányítójává választott fideszes városvezető kifejtette, hogy Csongrád ügyeinek elősegítése érdekében Farkas Sándor számos alkalommal nyújtott jelentős segítséget. Kőrösi Tibor e kijelentése azért is érdekes, mert Csongrád és térsége országgyűlési képviselője Vincze László fideszes honatya.

A Csongrádi Járás legnagyobb községének polgármestere, Forgó Henrik szintén Farkas Sándort ajánlja a választók figyelmébe. Elmondása szerint a szentesi honatya tevékenységét nem túl régen ismerte meg. Forgó Henrik kiemelte: a szentesi választókerületben Farkas Sándor emberközeli stílusban végezte munkáját. Forgó Henrik hangsúlyozta: Farkas Sándor stílusa sokkal közelebb áll hozzá, valamint a térségbeli kollégáihoz, mint amit Vincze László részéről eddig megtapasztaltak. A polgármester azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Farkas Sándor tevékenységén jól látszik, hogy „ért máshoz is, mint a politizáláshoz”.

Az időközi választáson polgármesterré választott Horváth Lajos a három évvel ezelőtti hivatalba lépése óta folyamatosan együtt dolgozik Farkas Sándorral, amin persze a felgyői helyi politikai eseményeket ismerők nem is csodálkozhatnak, hiszen Vincze László területi országgyűlési képviselővel sohasem volt igazán felhőtlen a kapcsolata. Két alkalommal is egymás riválisaként indultak a felgyői polgármesteri tisztségért, s Horváth Lajos – második alkalommal már mandátumot is szerezve – mindkét alkalommal fölényesen körözte le a fideszes honatyát. S bár Horváth Lajos a támogató nyilatkozatában minderről nem szólt, azt mégis fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Farkas Sándorhoz immár baráti szálak fűzik, ráadásul ez a kapcsolat a családjaik körében is kibontakozott. Szerinte e sikeres együttműködés Felgyő község lakóközössége számára már számos előnyt eredményezett.

A tömörkényi polgármester eddig a baloldali és liberális kötődéséről volt ismert, de – mint a nyilatkozatából kiderült – a település ügyeinek érdekében politikától függetlenül, jól együtt tudott működni a szentesi fideszes honatyával. Bánfi Sándor hangsúlyozta, hogy már a megválasztása után, a kritikus belvízhelyzet kezelésekor is tőle kért segítséget, ami szintén érdekes, hiszen a Tömörkényt is képviselő Vincze László akkoriban még frissen újraválasztott, aktívan tevékenykedő képviselő volt. A polgármester állítása szerint a tömörkényi iskola egyházi fenntartásba adásának sikeres intézése jórészt Farkas Sándornak köszönhető, csakúgy, mint a hátrányos gazdasági helyzetű településeknek adható, s a község önkormányzatának is több alkalommal megítélt állami támogatás megszerzése.

A Farkas Sándor tevékenységét bemutató, itt elérhető videók között megtalálhatók a választókerület polgármestereinek további nyilatkozatai, valamint több államtitkár és közéleti szereplő ajánlása is.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés