2024. április 23., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Béla nevű olvasóinkat.  Holnap György napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tüntetők, libatolvajok és Komáromi-jövőkép

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Március 22.

Semmiféle új információt nem mondott a március 20-án Csongrádra érkezett Bajnai Gordon volt miniszterelnök azon a fórumon, melyet elsősorban nyugdíjasok számára szerveztek, s melyet megelőzően Fideszhez köthető tüntetők özönlötték el a Szentháromság tér egyik járdaszakaszának piciny részét. A demonstrálók között állt táblájával Pölös István agrárvállalkozó is, aki szerint hazánkban folyamatos a „nagyüzemi baromfitolvajlás”. Mint hírportálunk érdeklődésére elmondta, őt legutóbb tavaly ősszel szabadították meg egy sokmillió forintot érő libaállománytól, ezért szerinte mihamarabb a törvény szigorával kellene lesújtani mindazokra, akik arcátlanul lopják meg a magyar gazdálkodókat. A fórum előtt az is kiderült, hogy a Kormányváltók területi országgyűlési képviselőjelöltje, Komáromi Zoltán a megválasztása után is budapesti lakos marad, viszont a reményei szerint a választókerületben legalább két irodát nyit.

Az Együtt-PM vezetője, Bajnai Gordon a héten egy nyugdíjasok számára szervezett fórumon vett részt a művelődési központ konferenciatermében. A rendezvényt megelőzően a volt kormányfőt tüntetők várták, akik többségében a Fideszhez kötődő csongrádi és szentesi személyek voltak. A helyszínen – a Fidesz csongrádi szervezete által összehívott sajtótájékoztatón – Hajdú Gergely, a Kereszténydemokrata Néppárt Csongrádi Alapszervezetének elnöke közölt a demonstráció okáról röpke okfejtést:

Bajnai Gordon – a legújabban Kormányváltók elnevezéssel emlegetett baloldali és liberális pártszövetség csongrádi-szentesi területi országgyűlési képviselőjelöltje, Komáromi Zoltán meghívására – március 20-án kora délután látogatott el a megye névadó városába. Az Együtt-PM első számú vezetője még meg sem érkezett Csongrádra, amikor már összegyűltek a demonstrálók a fórumának helyet adó volt Magyar Király Szálló főbejárata mellett. A meglehetősen csendes megmozduláson részt vett a jelenlegi kormánypárthoz közel álló Pölös István is. A Csongrádon az egyik legismertebbnek számító helyi agrárvállalkozó szerkesztőségünk érdeklődésére elmondta, hogy Bajnai Gordon érkezése kapcsán szervezett megmozdulás nélkül, akár egyedül is demonstrált volna. Leszögezte: a személyes tapasztalatai szerint a gazdálkodók átverése hazánkban a mai napig tart! Mint mondta, a tavaly nevelt libái árával máig tartozik neki egy cég, s egyelőre fogalma sincs, miként jut majd a pénzéhez.

A fórumot megelőzően – még Bajnai Gordon érkezése előtt – adott hírportálunknak villáminterjút Komáromi Zoltán képviselőjelölt. A Kormányváltók („leánykori nevén”: Összefogás 2014) baloldali és liberális pártszövetség szentesi-csongrádi jelöltje ötvenkilenc évvel ezelőtt Szentesen született, s jelenleg – háziorvosként praktizálva – a fővárosban él. Mivel a csongrádiak 1994. és 1998. között már belekóstolhattak egy Budán élő szocialista országgyűlési képviselő, Hajdú János parlamenti tevékenységének lehetőségeibe – melynek részbeni következményeként Vincze László kisgazda, majd fideszes politikus tizenhat évig tartó hendikephez jutott –, Komáromi Zoltánt megkérdeztük: az esetleges megválasztása után marad budapesti lakos, avagy visszaköltözik a szülővárosába? A jelölt köntörfalazás nélkül, őszintén – de a téma iránti helyi érzékenységet teljesen figyelmen kívül hagyva – válaszolt:

A volt miniszterelnök kezdődő influenzás tünetekkel érkezett Csongrádra, majd bő félszáz érdeklődő előtt ennek ellenére becsülettel megtartotta az előzetesen meghirdetett "nyugdíjasfórumot", ahol Bedő Tamás korábbi csongrádi polgármester, volt szocialista listás országgyűlési képviselő volt az egyik házigazda. Az előadó részletesen ismertette a szövetségük elképzeléseit, de semmiféle új információval nem szolgált.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés