2020. január 25., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Pál nevű olvasóinkat.  Holnap Vanda és Paula napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz-kampány – Házelnök után CÖF-elnök

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Március 2.

Bayer Zsolt publicistával, a Fidesz egyik alapítójával indított – még január végén – fórumsorozatot Csongrádon Farkas Sándor, a kormányzópárt új, Szentes-Csongrád-Mindszent-Kistelek-Sándorfalva térségi országgyűlési képviselőjelöltje. A folytatásban – már a hivatalos kampányidőszakban – a megye névadó városában a párt egy másik alapító tagja, az Országgyűlés elnöke, Kövér László tartott lakossági fórumot. A folytatásban – március 5-én, szerdán este 5 órától – a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke lesz Farkas Sándor vendége a Kossuth téren, a volt városi galéria emeleti nagytermében. A térségi Fidesz-kampány eddigi – főként csongrádi – elemeiből bő egy hónapot átölelő válogatást állítottunk össze.

Az ismert publicista, Bayer Zsolt január végi csongrádi fóruma leginkább bensőséges összejövetel volt. S bár a törvény szerint a hivatalos kampányidőszak csak február 15-én kezdődött, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosával a kormánypárt Csongrádon már január 27-én megkezdte a szellemi és politikai térhódítást. A csongrádi eseményről akkor videófelvétel nem készült, az esti, szatymazi Bayer-előadást viszont a kampánystáb már mozgóképpel is publikálta:

A jelenleg hivatalosan még Szentes és térsége képviseletét ellátó – ám az új választási törvény életbe lépésével átalakított körzeti rendben már mintegy két éve a megyei 3-as választókerületi fideszes elnöki tisztséget is betöltő – politikus bő egy éve céltudatosan vesz részt különféle csongrádi programokon, s néha ő is szervez ilyen eseményeket. Ilyen alkalmat adott például január utolsó napján a tizenöt évvel ezelőtti cianidos szennyeződés, amely Csongrádnál 2000. február 10-én 12 óra után vonult le, s okozott a folyón jelentős halpusztulást. Az erdélyi zagytározó töltésének átszakadása évfordulóján – mely tizennégy éve a Tisza élővilágának emléknapja – Farkas Sándor Csongrádnál, szűk körben emlékezett a történtekre:

A Csongrád térségi mezőgazdasági tevékenység kertészeti ágazatának két fő bázishelyén, Felgyőn és Csanyteleken Budai Gyula államtitkár társaságában járt Farkas Sándor, aki az elmúlt mintegy másfél évtizedben folyamatosan harcolt a termálkutak gazdaságos működtetésének fenntartása érdekében. A kutakból nyert, a felhasználás során fűtőértékét vesztett víz visszasajtolását – mindenféle előzetes helyi, geológiai vizsgálatok nélkül – előíró uniós környezetvédelmi direktívák ellenére a fideszes honatya tavaly ismét sikerrel járt. Ennek köszönhetően a mezőgazdasági hasznosítású termálvizek esetében hazánkban a gazdaságok jó ideig mentesülnek a visszasajtolás igen drága eljárása alól.

A szakállamtitkár Felgyőn arról is tájékozódhatott, hogy a termálenergia hasznosításával miként működhet majd még hatékonyabban Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb és legnagyobb üvegház komplexuma:

A szőlészet Csongrádon és környékén bő ezeréves múltra tekint vissza, de az ágazat az utóbbi időben hanyatlásnak indult, a megmentése gyors, hathatós és hatékony kormányzati intézkedések nélkül szinte elképzelhetetlennek tűnik. Farkas Sándor februárban a Csongrádi Hegyközség bokrosi területrészein Jakab István társaságában tájékozódott:

A kommunizmus áldozatainak emléknapja előestéjén Kövér László házelnök a volt Magyar Király Szálló dísztermében tartott lakossági fórumot:

A fórum után a Fidesz Szentesen, Kövér László részvételével tartott megemlékezést:

A két nyilvános rendezvényt követően Szentesen, egy cég üzemi ebédlőhelyiségében – immár pártaktivisták előtt, „kitáblázott” polgármesterek körében – mondott pohárköszöntőt a házelnök:

A Csongrád megyei 3-as számú országgyűlési választókerületi fideszes párteseményekről videóösszeállítások itt, fotógalériák pedig itt tekinthetők meg. A korábbi területi fideszes jelöltek közül minden eddiginél erőtejesebb személyes jelenléttel és médiapublikációval kampányoló Farkas Sándor internetes közösségi oldalához itt lehet csatlakozni. A jelölttel a csongrádiak és térségiek legközelebb március 5-én 17 órától, a Kossuth téri volt városi galéria (egykori MSZMP-székház) első emeletének nagytermében találkozhatnak Személyesen. Farkas Sándor vendége Csizmadia László, a CÖF elnöke lesz, az esemény közösségi oldala itt már elérhető.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés