2020. január 29., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Adél nevű olvasóinkat.  Holnap Martina és Gerda napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Radikális Áfa-csökkentésre készülnek

Hírek - Közélet

CSONGRÁD 2014. Február 15.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindig a magyar emberek pártján állt, s a magyarok érdekeiket képviselte, ezért a párt elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi általános forgalmi adó (Áfa) mértékét. Erről a péntek esti csongrádi jobbikos lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón szólt Dudás Zoltán, a párt Csongrád megyei 3-as számú országgyűlési választókerületi elnöke. Mint mondta, a Jobbik célja, hogy az általános Áfa-kulcs húsz százalékra, az alapvető élelmiszerek, továbbá a lakásfenntartáshoz (vagyis a rezsihez) és a gyermekneveléshez szükséges termékek Áfája pedig minél előbb öt százalékra csökkenjen.

Az Áfa-csökkentés egyik fontos indokaként Dudás Zoltán a feketegazdaságot említette, amely mindenki által jól láthatóan és érzékelhetően fellendült, ugyanis a huszonhét százalékos Áfa igencsak ösztönzi a kiskapukat kereső adócsalókat. Hangsúlyozta: az Áfával kapcsolatos visszaélések jelenleg óriási bevételkiesést okoznak az államnak, ami nem csak a költségvetést sújtja, hanem a magyar állampolgárok megélhetését is negatívan befolyásolja. A Jobbik álláspontja szerint az Áfa csökkentésével el lehetne lehetetleníteni azt az Áfa-manipulációt is, ami a termékek tényleges, vagy csak papíron zajló határátléptetésével zajlik.

A részletekről szólva Dudás Zoltán kifejtette: a tűzifa esetében azért lenne kiemelten fontos az Áfa csökkentése, mert azok a háztartások, amelyek fával fűtenek, kimaradtak az eddigi rezsicsökkentésből. Szerinte ez igazságtalan, hiszen jelenleg a vidéki háztartásokban mindinkább fával fűtenek. Szintén elengedhetetlen a forgalmi adó csökkentése az élelmiszerek esetében is. A jelölt úgy vélte, az utóbbi években rendkívüli mértékben drágult a napi betevő, ezzel párhuzamosan azonban a bérek alig változtak, a fizetések reálértéke zuhant, s valódi munkahelyteremtésre alig találni példát. Mindezek miatt egyre több család számára már az alapvető élelmiszerek megvásárlása már nap mint nap nehézséget jelent.

Dudás Zoltán biztos abban, hogy a könnyebb megélhetés kihathat hazánk népességének alakulására. Hozzátette: hazánk egyik legnagyobb problémája a születésszám évtizedek óta tartó csökkenése. Ennek egyik oka szerinte a kiszámíthatatlan jövőkép, valamint az egyre fokozódó elszegényedés. A jelölt hangsúlyozta: nem csak a kisgyermekes családokat kell segíteni, a szülőket a gyermeknevelés során végig támogatni kell, így a ruhák, a tanszerek és az egyéb, a gyermekneveléshez alapvetően szükséges cikkek Áfáját is csökkenteni kell. Dudás Zoltán leszögezte: a Jobbik kormányra kerülése esetén ezeket a lépéseket az elsők között teszik meg.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés