2024. április 18., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Andrea és Ilma nevű olvasóinkat.  Holnap Emma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jobbik – Bálint napi kampánystart?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Február 13.

A szerelmesek napjára szervezett lakossági fórumot a Jobbik csongrádi alapszervezete. A párt helyi vezetője, Laczkó Zsolt érdeklődésünkre cáfolta a kampánykezdésre vonatkozó, kérdésbe foglalt megállapításunkat. Mint mondta, a közcélú rendezvényükön mindösszesen példákat kívánnak bemutatni arra, hogy léteznek hazánkban működőképes településirányítási elképzelések, amelyek kiválóan beváltak, s helyi szinten hatalmas lakossági támogatást élveznek. A nemrég tartott ásotthalmi időközi választáson jelentős szavazataránnyal polgármesterré választott Toroczkai László mellé előadóként meghívták Gyöngyöspata polgármesterét, Juhász Oszkárt is. A Szentháromság téri volt Kiosz-székház nagytermében este 6 órakor kezdődő rendezvényen jelen lesz Dudás Zoltán, a Jobbik területi országgyűlési képviselő-jelöltje is, de úgy tudjuk, ezúttal nem ő viszi a prímet.

Bálint napja a hagyomány szerint a szerelmeseké, éppen ezért is érdekesnek tűnhet a Jobbik Magyarországért Mozgalom csongrádi aktivistáinak döntése, ugyanis február 14-én estére szervezték a párt idei első lakossági fórumát. Ráadásul a kampány – a kétharmados többséggel módosított választási törvény szerint – csak február 15-én kezdődhet. A Jobbik csongrádi alapszervezetének elnöke, Laczkó Zsolt azonban úgy véli, egy településirányítási-technikákkal kapcsolatos témákat felvető lakossági fórumon elhangzó információk közérdekűek, ezért a törvény szerinti kampánykezdet előestéje az időpont kiválasztásánál egyáltalán nem volt a szervezők számára befolyásoló tényező. Mint mondta, elsődlegesen az vezérelte a döntéshozókat, hogy egy időben, egy csongrádi asztalhoz ültethessék az országosan ismert, sajátos településirányítási gyakorlatot folytató két népszerű polgármestert, Juhász Oszkárt és Toroczkai Lászlót.

Érdeklődésünkre, miszerint – kampánycélú rendezvényről lévén szó – miért nem választottak inkább február 15-e utáni időpontot, Laczkó Zsolt leszögezte: nincs szó kampányról, de természetesen a fórumot a Jobbik szervezi, ezért azon a több helyi és környékbeli jobbikos pártvezető, valamint a területi választókerületi elnök is jelen lesz. Utóbbi, Dudás Zoltán viszont a párt hivatalos országgyűlési képviselőjelöltje, igaz, e fórum idején még nem gyűjti a jelöléséhez szükséges aláírásokat. A felvetésünk kapcsán Laczkó Zsolt megjegyezte: a Fidesz szentesi országgyűlési képviselője, a kormánypárt jelöltje már január 27-én csongrádi közintézményben tartott egy „igencsak kampányszagú rendezvényt”, hiszen a Fidesz 5-ös számú pártigazolványának büszke tulajdonosa, Bayer Zsolt volt az előadó. Laczkó Zsolt szerint a péntek esti jobbikos programon a vidéken élők mindennapi problémáival, és a helyi ügyek kezelésének kérdéseivel foglalkoznak az előadók.

Érdeklődésünkre, hogy miért épp Juhász Oszkárt kívánják példáként a csongrádiak elé állítani, Laczkó Zsolt a gyöngyöspatai polgármester tavalyi, londoni előadását említette, melyet az alábbi videón lehet megtekinteni:

A tavaly Ásotthalmon polgármesterré választott Toroczkai László a településvezetési elképzeléseit – még a megválasztása előtt – ekképpen vázolta:

Toroczkai László tevékenysége azonban korántsem tetszik mindenkinek. Erről épp a megválasztása után, épp a Klubrádióban, épp a Népszabadság szegedi munkatársa, Tanács István közreműködésével, épp Bolgár György műsorában hangzott el egy elemző beszélgetés:

A fórumon szintén jelen lesz Dudás Zoltán, aki már 2010-ben is elmélyedt a területi választási küzdelmekben. A Sándorfalván élő vállalkozó, jobbikos politikus által, egy vélt korrupciós ügyben négy évvel ezelőtt tett lépésekről például ide kattintva lehet többet megtudni. Az ingatlanadó elleni sikeres népi kezdeményezéséről pedig itt olvashatnak.

A hivatalosan szombaton kezdődő kampány első heteire szervezett csongrádi nyilvános rendezvényekről egyelőre annyit tudott meg szerkesztőségünk, hogy a baloldali közös jelöltként induló, s jelenleg Budapesten élő Komáromi Zoltán háziorvos a jövő héten tart egy fórumot a művelődési központ egyik termében, de a pontos időpontról és a témákról még nem kaptunk tájékoztatást.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés