2020. június 03., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Klotild és Cecília nevű olvasóinkat.  Holnap Bulcsú napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szilveszter – Ostoros évbúcsúztató

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. December 29.

Az illegális és veszélyes petárdák, valamint az évváltás éjjelén és hajnalán legálisan használható különféle tűzijátékok hanghatásainak élvezete helyett a hagyományőrző betyárok inkább az ostor durrogtatását ajánlják. Ehhez csupán egy karikás ostor, valamint némi gyakorlati tudás elsajátítása szükséges. Az utóbbi megszerzéséhez nyújt segítséget a Dudás Zoltán és Laczkó Zsolt által szervezett kétórás szilveszteri ingyenes program.

Az Ifjúság téri játszótér melletti szabad terület a szilveszteri előkészületek idején ostordurrogtatástól lesz hangos. A hagyományőrzést különösen szem előtt tartó csongrádi Laczkó Zsolt, valamint a sándorfalvi Dudás Zoltán kedd délelőtt 11 órára várja mindazokat a helybélieket és vidékieket a bemutatóra, valamint a közös ostorhasználat-tanításra, akik szeretnék elsajátítani a nem is túl ördöngös technikákat.

Videó: Csaplár Helga

 

Mint a fenti videón is látható, az ostorhasználat a hölgyek számára is ajánlható, egyrészről ugyanis az alapszintű ostorkezelés nem igényel különösebb adottságokat, másrészről a kitartó gyakorlás felér egy aerobic edzéssel is. Amint azonban az alábbi videón látható, az ostorozás professzionális szintre fejlesztése már inkább férfias kiállást és izomzatot igényel:

 

A kétórásra tervezett csongrádi rendezvény hivatalos közösségi oldalán vasárnap délig már közel félszázan jelezték a részvételi szándékukat, így minden bizonnyal a civil kezdeményezés a város egyik legnagyobb szilveszteri attrakciójává válik.

Mivel a vártánál nagyobb az érdeklődés, a szervezők kérik mindazokat, akik megfelelő karikásostor(okkal) rendelkeznek, ha tehetik, vegyenek részt a programon, s a saját eszközeikkel és tudásukkal is segítsék majd az – egyelőre még – ostortalan érdeklődők tanítását.

 

Akik kitartóan gyakorolnak, akár világbajnokságra is készülhetnek – ugyanis Bösztörpusztán már minden évben megrendezik a nagyszabású versenyt:

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés