2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsfüstölő okozott tüzet a Széchy utcában

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. December 25.

Megégett egy férfi és kiégett egy melléképület december 24-én kora délután a Széchy Mária utcában. A családi ház udvarában működő húsfüstölő vélhetően felparázslott, s amikor az ajtaját kinyitotta a tulajdonos, az oxigénhez jutott szunnyadó tűz belobbant. A kicsapó láng a férfi arcát megégette, s – a reflexszerű levegővétel során – légúti sérüléseket is okozott. A súlyosan sérült férfi a családtagjai, valamint a szomszédok segítségével kezdte meg az oltást. A pillanatok alatt a melléképületre is átterjedt tűzben felrobbant két gázpalack, melyek nem okoztak sérüléseket. A riasztás után percek alatt a helyszínre érkezett tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

A csongrádi tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a Széchy Mária utcában lévő családi házhoz ahol eközben felrobbant két gázpalack. Mivel további robbanásoktól és a tűz emiatti hirtelen terjedésétől is tartani lehetett, Szentesről további egy gépjárműfecskendőt vezényletek a helyszínre. A két 11 és fél kilogrammos felrobbant gázpalack közelében tárolt további palackok szerencsére épek maradtak.

A történtekről a TV2 Tények című hírműsora ekképpen számolt be:

(A videót a képre kattintva, a felnyíló ablakban lehet megtekinteni.)

A ház tulajdonosa attól tartott, hogy a hatalmas lángok a melléképületről a közeli lakóépületekre is átterjednek, ezért a kerti slaggal azonnal megkezdte a tetőlocsolást. A gyenge szélnek, valamint a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

A füstölőből kicsapó láng a tulajdonos arcát megégette, s mivel a lángot lelihantotta, a légúti égési sérülései minél gyorsabb ellátása érdekében a csongrádi mentők – még az oltási munkák idején – a szentesi kórházba szállították.


Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés