2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Polgárőrkarácsony – Új autó került a fa alá

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. December 24.

A Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület gépjárműparkja karácsony előtt egy vadonatúj terepjáróval bővült. A civil szervezet jó ideje tervezte a beszerzést, figyelték a pályázatokat, de a tanyák között is jól használható, megbízható típusra máig nem lehetett támogatáshoz jutni. Az országosan egyedülálló módon gazdálkodó csongrádi polgárőrcsoport a saját bevételi forrásaiból származó megtakarításait használta fel a vásárláshoz. Az új gépkocsit december 23-án átvették, s az ünnepek idejére már szolgálatba is állították.

Elsősorban a folyamatosan építkező és gazdálkodó tevékenységéből adódóan érte el a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület, hogy egyes fejlesztéseket pályázati források nélkül is meg tud valósítani. Miközben az önkormányzat vezetésével megromlott az elnök, Nagypál Sándor viszonya, s miután – vélhetően ebből is adódóan – az utóbbi hónapokban több támadás érte a városvezetés részéről az egyesületet, s még a mezőőri szolgálat ellátására vonatkozó megbízást is elvették a polgárőröktől, mégis kitartottak az eszközpark korábban elhatározott, szisztematikus bővítése mellett.

Az elnök szerint a megfelelő polgárőri tevékenység ellátása érdekében Bokros városrészben célszerű létrehozni egy önálló egyesületet. Az új szervezet megalakítását megkezdték, s amint a létszám és az egyéb körülmények is adottak lesznek, a Csongrádon korábban használt terepjáró gépkocsit az új szervezet használatába adják. Ama jármű állapota – noha már 167 ezer kilométert futott – megfelelő, ezt a novemberi műszaki vizsga eredményei is igazolják. A leendő bokrosi egyesületnek tulajdonképpen így jó ideig csak a tankolásáról és a karbantartásáról, tárolásáról kell gondoskodnia. Ha viszont a mezőőri feladatellátás maradt volna a térségi egyesületnél, még a bokrosi gépkocsi tankolását is megoldották volna, ezzel is megkönnyítve az új szervezet megerősödését.

A hétfőn átvett, a cikkünk alatti képgalériában is látható jármű vadonatúj, a beszerzési ára megközelítette a hatmillió forintot. E vételár a kiegészítő felszereléseket, így a futófényt és a speciális abroncsokat, továbbá a különféle járművédelmi eszközöket és kiegészítőket is tartalmazza. A régi terepjárót – mivel a mezőőri tevékenységet már nem láthatják el, s a fenntartásra külön forrásaik nincsenek – december 30-ától mindaddig, amíg a bokrosi egyesületet hivatalosan be nem jegyzik, átmenetileg kivonják a forgalomból. Az egyesület harmadik járművét továbbra is csak a MATRIX rendszámfelismerő rendszer használatakor veszik igénybe.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés