2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Láncfűrészes mutatvány után érdemi intézkedés

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. November 4.

Az országos médiafigyelmet kiváltó, sajátos stílusban megvalósított demonstratív mutatvány után – úgy tűnik – a város polgármestere elhatározta, hogy a zöldfelületek ügyében a sarkára áll. Kőrösi Tibor elődei között akadt már, aki az elöregedő közterületi fák megújításáért hajlandó volt hathatós lépésekre. Bő évtizede komoly lakossági felháborodást váltott ki a Csemegi, a Jókai, valamint – főként – a Dob utca fáinak csonkolásos nyesése. Jóllehet, azóta az utcák jellegzetes arculata helyreállt, hiszen a növényzet megújult. Ám ez ügyben Molnár József is csak azt követően mert lépni, amikor már bejelentette, hogy lezárja a helyi politikai pályafutását. A Szentháromság téri park fáihoz viszont ő sem mert hozzányúlni. A töredező faágak azóta sem okoztak tragédiát, ami az utóbbi években jórészt már csak a szerencsének, avagy – más megközelítésben – az isteni gondviselésnek volt köszönhető.

Pár hónapja Kőrösi Tibor láncfűrésszel akart rámutatni a helyi közterületi faállománnyal kapcsolatos problémákra. A témával a TV2 Tények című műsora is foglalkozott. A kánikulában az már csak fokozta a (tragi)komédia körüli helyi hangulatot, hogy a kétperces összeállítás elején a híradó narrátora a Csongrádi Napokat falunapként aposztrofálta:

A videó a képre kattintás után, a felugró ablakban tekinthető meg.

A polgármester a láncfűrészes produkciójával a közvéleménynek – elvileg – azt is megüzente, hogy az egyik csongrádi önkormányzati intézmény vezetésében komoly problémákat lát, személyi változás mégsem történt. A várt intézkedés helyett viszont új fejezettel folytatódott a „Kőrösi Tibor vs. Nagypál Sándor szappanopera”, hiszen a három fa kivágásból – a képviselő ismeretlen tettes ellen tett feljelentése kapcsán – rendőrségi ügy lett. A hatóság nulla forintban állapította meg a kárt, ami igen érdekes „húzás” volt, az meg még inkább, ahogyan az ügyet megpróbálták lezárni – de ez a téma egy másik cikk alapjául szolgál majd.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés