2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Utcabállal zárul a káposztafőző fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Október 5.

Megkezdődött az ez évi, sorban már az ötödik Csongrádi Szüreti Fesztivál és Káposztafőző Verseny. Idén is a Dob utcában zajlik a megmérettetés. A versenyre még az utolsó pillanatokban is nevezett csapatok szombat délután negyed 2-kor – Kőrösi Tibor polgármester megnyitó gondolatai után – gyújtottak a bográcsok alatt tüzet. A versenyzők este 6 óráig készíthetik a káposzta alapú étkeket, melyeket zsűri értékel. A nyertes csapatot megilleti az Aranybogrács-díj. A három legsikeresebb bogrács-virtuóz együttest – többek között – egyhetes görögországi családi üdüléssel is jutalmazzák. Az eredményhirdetés után a rendezvény központi helyszínén, a fürdő bejárata előtti területen este 10 óráig zenés-táncos utcabált tartanak.

Idén az önkormányzat és az intézményei is kiveszik a részüket az V. Csongrádi Szüreti Fesztivál és Káposztafőző Verseny bográcsos virtuozitást követelő részéből. A fafüsttel körbeölelt egyik főzőhelyen több alkalommal jelen volt (és lesz) Kőrösi Tibor polgármester, aki néhány perccel délután 1 óra után nyitotta meg a rendezvényt:

A ragyogó napsütésben a fürdő főbejárata körüli utcarészen idén legalább kétszer annyian vágtak bele a gasztronómiai versengésbe, mint az előző esztendőben. A szervezők a sétáló, kikapcsolódásra vágyó fesztiválozók vendéglátásáról ezúttal már a megszokott, mindig kiváló Kaltenekker csapolt sör mellett jófajta csongrádi borokkal is gondoskodnak. Sőt, egységesen háromszázötven forintért kóstolójegyeket is lehet váltani, így azok sem maradnak ki az ízletes élményekből, akik idén még nem vállalkoztak a főzésre.

A zsűri 5 óra körül megkezdte az étkek értékelését; eredményhirdetés napnyugta tájékán várható. A díjak átadását követően – igény esetén egészen 10 óráig – zenés-táncos utcabált tartanak, mely idején természetesen mindvégig fogadja a bulizókat a sör- és a borsátor is.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés