2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bejelölték – Ki ismeri Komáromi Zoltánt?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Október 3.

A Bajnai-Mesterházy-féle politikai formáció Csongrád megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit csütörtökön a szegedi Szegfű Klubban hivatalosan is bemutatták. Bejelentették: a Mindszent-Szentes-Csongrád-Kistelek-Sándorfalva térségi 3-as számú új választókerületben Komáromi Zoltán lesz a fideszes Farkas Sándor kihívója. A balos pártvezetők azt mondták a jelöltjükről, hogy „országosan ismert nevű” háziorvos.

Kiderítettük: Bedő Tamás csongrádi szocialista pártelnök ismeri Komáromi Zoltánt, s ismeri őt a három éve háttérbe vonult balos helyi politikai mogul, ifjabb Somogyi Árpád háziorvos is. Sőt, az „országosan ismert nevű” urat minden bizonnyal bemutatták néhány csongrádi ősbalosnak is, ám szerkesztőségünknek ez idáig nem sikerült megtudnia, hogy a helyi pártkorifeusokon kívül valójában (!) kik ismerhetik őt például Csanyteleken, Tömörkényen, Felgyőn, vagy Dócon és Eperjesen, esetleg a nagyréti és a bokrosi tanyavilágban.

A Magyar Szocialista Párt és az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség közül az utóbbit uraló Bajnai Gordon csapata ötölte ki, hogy legyen az „országosan ismert nevű” úr a huszonkét településen a – legalább hallomásból – szinte mindenki által ismert Farkas Sándor egyik neves kihívója. A Szegfű Klubban tartott szegedi tájékoztatón Botka László megyei szocialista pártelnök úgy vélekedett, hogy a százhat egyéni körzetben állított közös jelölt összességében alkalmas lesz az Orbán-rezsim leváltására.

Az „országosan ismert nevű” úrról szerkesztőségünk mintegy másfél hónappal ezelőtt szerzett tudomást, de akkor számunkra még csak „elterelő politikai hadműveletnek”, illetve viccnek tűnt az „országosan ismert nevű” úr jelölése. Természetesen, egy jó kampánnyal sok mindent el lehet érni, 1994-ben például – némi túlzással – egy vörös szegfűt a szájában tartó pulikutyával is győzelmet lehetett aratni, míg három és fél évvel ezelőtt a nyeréshez egy vak komondor szájába is elegendő volt egy erjedő narancsot dugni. Jövőre persze kissé más lehet a helyzet, de az „országosan ismert nevű” úr és kampánycsapata minden bizonnyal majd ezt az apró problémát felettébb hatékonyan megoldja.

Szerkesztőségünk információja minden bizonnyal véletlenül sem lehet igaz – s főként nem az e cikkben taglalt esetre vetítve – arról a háttéregyezségről, amely még tavaly köttetett egy jelentős – nem csongrádi – uszodai beruházásról. Ama „politikai mutyi” lényege főként az volt, hogy a legerősebbnek tartható balos ellenzéki csoport az országgyűlési választásokon nem állít majd megfelelő jelöltet, s – cserébe – ugyanilyen lesz a helyzet – csak fordítottan – az önkormányzati választások idején, a polgármesteri székért folyó küzdelemben. Ha ez a – minden bizonnyal csak agyszüleménynek minősíthető – egyezség bekövetkezett, két helyi pártvezér úgy döntött el tízezrek életébe vágó kérdéseket, hogy a választókerület további huszonegy településének többféle valós érdekét magasról lenézte.

Utánanéztünk, mit érdemes tudni az „országosan ismert nevű” jelöltről. Komáromi Zoltán 2008-ban egyike volt annak a százhetvenöt „vizitdíjharcos” orvosnak, akik követelték a vizitdíj megtartását. Jóllehet, az e díj ügyében rendezett népszavazáson a próbálkozás csúfosan megbukott, az „országosan ismert nevű” orvos még 2011. októberében is kiállt a vizitdíj mellett. Az m1 Ma reggel című műsorában például elmondta, hogy a vizitdíjból havi 150-200 ezer forint folyt be, melyből műszereket lehetett vásárolni, illetve a háziorvosok fel tudtak venni egy ápolónőt, ezt azonban elvették tőlük, s később mindössze 60 ezer forintos kompenzációt kaptak.

Az „országosan ismert nevű” úrhoz képest az egykori téeszelnökből fideszes politikussá vált Farkas Sándor már a ’90-es évek első felében is országgyűlési képviselő-jelölt volt, ám az akkor még ultraliberális párt nem a szentesi, hanem a csongrádi körzetben indította – ugyanis a pártnak itt egyetlen épkézláb embere sem volt. A helyzet mára se javult túl sokat, de az időközben keresztényi értékeket a zászlajára tűzve politizáló párt Farkas Sándorral Szentesen már aratott elsöprő sikert, s bő egy éve újfent igencsak erőteljesen kampányol. Mostanság már alig találni olyan helyi települési szintű rendezvényt, melyen – legalább egy levélbeli üdvözlettel – ne jelenne meg, ráadásul – úgy tűnik – a kampányához pénze is van dögivel.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom is megnevezte már a választókerületi jelöltjét. A választási küzdelmekben négy évvel ezelőtt igencsak járatossá vált Dudás Zoltán jelenleg családi vállalkozásban autószerelő műhelyt működtet. A Sándorfalván élő mérnök igencsak nyomul, vele a választókerület mindegyik nyilvános jobbikos rendezvényén lehet találkozni, az ismertsége azonban Farkas Sándorét még csak meg sem közelíti. Létezik a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíciónak is elképzelése a jelöltállításról, ám ők változatlanul a baloldali összefogást szorgalmazzák, így Szentes és Csongrád körzetében az „országosan ismert nevű” úrnál jóval ismertebb személyiség nevével még nem hozakodtak elő.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés