2022. október 05., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Aurél nevű olvasóinkat.  Holnap Brúnó és Renáta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ferences családos nap Piroskavárosban

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Szeptember 20.

Szombaton tartja az idei családi napját a Csongrádi Ferences Hagyományokért Egyesület. A civil szervezet – a csongrádi plébániákkal karöltve – Piroskaváros szívébe várja az érdeklődőket. Előzetes jelentkezés csak a közös ebédhez szükséges, az egyéb programokon – így például a déli ünnepi szentmisén, a délutáni járműszentelésen, az esti plébániakerti szalonnasütésen – bárki részt vehet.

A Ferences családos napon a kézműves foglalkozások, a sport- és társasjátékok, valamint a közös énektanulás már szombat délelőtt 9 órától várja a csongrádiakat és a vidékről érkezőket. A helyszínen bemutatkozik, s a legkisebbek számára folyamatosan programokat biztosít a helyi Csiga-Bölcsi Családi Napközi szakmai csapata.

A kereszt Szent Ferenc életében címmel 11 órától a Szent József-templomban előadást tart Tímár Asztrik kaplonyi plébános. A volt csíksomlyói templomigazgató a déli harangszót követően a csongrádi plébániák kórusának közreműködésével celebrál szentmisét.

A különféle családi programok a közös ebéd után is folytatódnak. Rendeznek kerékpáros ügyességi versenyt, ki lehet próbálni az íjászatot, s még szőlőt is lehet majd préselni, mégpedig hagyományos kézi sutú használatával. Az elmúlt években megszokott módon – délután három órakor – a Szent József-templom előtti parkolóba leállított gépjárműveket megáldják.

A Ferences családos napot idén is plébániakerti tábortűzgyújtás és közös szalonnasütés zárja.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés