2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Demjén nagykoncert Rév István emlékére

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Szeptember 12.

A város egykori országgyűlési képviselője, Rév István születésének századik évfordulója alkalmából pénteken 18 órától megemlékezést tartanak a róla elnevezett utcában lévő emléktáblánál, majd 20 órától a Körös-toroki Happy Day Gardenben Demjén Ferenc közel kétórás élő nagykoncertjét rendezi meg a „Rév-cégcsoport”. A koncertre a belépés díjtalan.

A csongrádi ipartelepítés felgyorsítója, Rév István születésének századik évfordulója alkalmából péntek este 6 órakor beszédet mond Kevevári József, a Csongrád Megyei Iparszövetség elnöke. A gyertyagyújtás előtt az egykori csongrádi ipartelepítés helyi gazdasági és társadalmi jelentőségéről szól Szerényi Ferenc, aki bő négy évtizeden át volt a Mirköz dolgozója.

A Mirköz (és a Frigolux) egykori dolgozóit Rév István fia, András névre szólóan invitálta az emlékrendezvényre. A Rév-cégcsoport a meghívottakat a Körös-toroki Happy Day Hotelben vendégül is látja, majd – elsősorban számukra – este 8 órától a Happy Day Gardenben Demjén Ferenc ad egy közel kétórás nagykoncertet. A profi hang- és fénytechnikájú élő produkción bárki díjtalanul részt vehet, de a szervezők elsősorban a csongrádiakat hívják és várják.

Rév István 1913. szeptember 13-án született. A Mirköz Szövetkezet alapítója. Az 1952-es alapítástól az 1979-es nyugdíjba vonulásáig az elnöki tisztséget is betöltötte. Személyes érdeme, hogy a szülővárosának tekintett Csongrádon hozta létre 1968-69-ben a csongrádi gyáregységet, melyet folyamatosan bővített. A korszerű üzem felépítésével és működtetésével nagyban hozzájárult a város foglalkoztatási gondjainak enyhítéséhez. Aktív közszerepet vállalt a város társadalmi életében is, 1972. és 1976. között a város országgyűlési képviselője volt. A helyi önkormányzati képviselő-testület a Bercsényi utca Attila utcára merőleges szakaszát a 2003. augusztus 29-én hozott határozatával nevezte el Rév Istvánról.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés