2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megdöbbentő állapotok Bokros központjában

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Szeptember 6.

A sajátos helyzetű csongrádi városrész a település „aranybányájának” tekinthető, hiszen a legnagyobb helyi cég ott működik, s a helyi mezőgazdaság is meghatározó. A hetvenes évek közepéig önállóan működött falu központja mégis döbbenetesen elhanyagolt. Az iskola és az óvoda között zajló beruházás körülményei éppúgy elgondolkodtathatják a szemlélőt, mint a közmunkásokkal naponta felgereblyéztetett közpark állapota. Az uniós szabványok szerint épített játszótér mellett jó ideje acélcsonkok éktelenkednek, de azokkal se törődik senki.

A bokrosi parkban lévő, három évvel ezelőtt hétmillió forintból felújított egészségház feljárójának betonja mállik. A helyi ellenállási mozgalom vezetője, Balogh János szerint nem is kell ezen csodálkozni, hiszen három éve is elmondták, hogy a beruházás hibáktól hemzseg, ám az akkori városvezetés – a helyi önkormányzati képviselővel az élen – mást állított.

Bokros helyzete más is lehetne, hiszen Gyovai Gáspár befolyásos városvezetői pozíciót tölt be, bő egy évtizede főállású alpolgármesteri feladatokat is ellát. A kisgazdából fideszessé vált politikus nyolc-tíz éve még valóban oda is figyelt a „szülőfaluja” életére. Azóta persze már más a helyzet, melyről az alábbi fotógalériánkkal átfogó képet mutatunk be:

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés