2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bauer Tamás fórumot tart Justin Imrénél

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 29.

A Demokratikus Koalíció (DK) területi választókerületi elnöke, Vörös Krisztina beindítja pénteken a kampányverklit. A baloldaliságáról messzi földön híres csongrádi nagyvállalkozó, Justin Imre birtokán, a Justh Gyula utcai volt háziipari szövetkezet épületében délután 4 órától tartják a Gyurcsány Ferenc által vezetett párt első nagyszabású helyi rendezvényét. A politikai fórum vendége Bauer Tamás közgazdász, a DK országos alelnöke lesz.

A rendszerváltás óta eltelt időszakról, s a bő két évtizedes folyamat idején elkövetett kormányzati hibákról, valamint a lehetséges kiútról is szól Bauer Tamás alelnök a Justh Gyula utca 13. számú épületbe szervezett augusztus 30-i rendezvényen.

A közgazdász az előadásában részletesen kifejti majd, hogy a sikerpropagandának hirdetett fideszes kormányzásból mitől lett ismét nyíltszíni kudarc, s természetesen arra is kitér, hogy szerinte milyen gazdasági lépések szükségesek ahhoz, hogy az ország gazdasági és társadalmi felemelkedése együttesen elkezdődjön. Szerinte az egyik alapvető társadalmi gond abból adódik, hogy az egykori – köztársasági – alkotmány a jogainkat garantálta, az új alaptörvény viszont épphogy a jogainktól foszt meg bennünket. Szóba kerül még az Európai Unióval vívott „kormányszintű szabadságharc” is, amellyel Bauer Tamás szerint egy nagyon szűk zsákutcába sikerült juttatni a magyar gazdaságot.

A fórumot szervező Vörös Krisztina úgy véli, szükség van a mind gyakoribb őszinte eszmecserére, ugyanis „nem hajolhatunk meg a diktatórikus törekvés előtt, mely során a társadalmi politikai közösség egyik része fittyet hány arra, hogy mi a fontos a másik résznek”. A DK Csongrád megyei 3-as számú országgyűlési választókerületi elnöke szerint pénteken a nyílt fórum résztvevőivel szót váltanak arról is, hogy 2014-ben miként lehet elérni a kormányváltást, főként annak tükrében, ami jelenleg a legnagyobb ellenzéki erők közötti egyezkedési folyamatok során zajlik.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés