2020. július 06., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Csaba nevű olvasóinkat.  Holnap Apollónia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bajtársi találkozó hadászati bemutatóval

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 27.

A tizenhetedik dél-alföldi regionális bajtársi találkozót – a Béri Balogh Ádám Honvéd Klub szervezésében – a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Csongrád megye névadó városában tartja meg. A szerda délelőtt 8 órakor kezdődő rendezvény keretében 9 órakor időszaki kiállítás nyílik a volt MHSZ-székházban, majd a szentesi műszaki ezred 10 órától a nagyréti tiszai átkelésnél látványos bemutatót tart. A helyszínen az érdeklődők csatlakozhatnak a találkozó résztvevőihez, s akár utazhatnak is a honvédség speciális úszó járműegységén.

A csongrádi első- és második világháborús magángyűjtemény mellett Licsicsányi István nyugalmazott csongrádi honvéd alezredes fafaragásait is meg lehet tekinteni azon a kiállításon, amely augusztus 28-án reggel 8 órától látható a Hunyadi téri volt MHSZ-székház emeletén lévő időszaki kiállítóteremben.

A Fahídnál délelőtt 10 órakor Kőrösi Tibor polgármester köszöntője után kezdődik egy közel másfél órás bemutató, mely keretében a szentesi műszaki ezred honvédjei a technikai eszközöket vízre teszik. A látványos és mozgalmas hadászati prezentációs tevékenységbe ezt követően a parti szemlélők is bekapcsolódhatnak.

A kiállítás és a bemutató nyílt, sőt, a vízre szálló csoporthoz a helyszínen – a szervezőkkel folytatott rövid adategyeztetés után – szintén bárki csatlakozhat. Az ezt követő programok azonban már zárt körűek.

A Csuka Csárdában délután 1 órától zajló rendezvényrész idején az időszaki kiállítás az MHSZ-székházban – várhatóan délután 4 óráig – azonban megtekinthető lesz.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés