2024. március 28., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gedeon és Johanna nevű olvasóinkat.  Holnap Auguszta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Strandidő és hatalmas homokföveny

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 23.

Az idei utolsó igazi vakációs hétvégén a strandolóknak és az éjszakai bulizóknak egyaránt kedvez az időjárás. Az újabb hidegfront várhatóan csak vasárnap délután, vagy este zúdíthat zivatarokat a Dél-Alföldre. A kora délutáni csúcshőmérséklet a Körös-torokban a hétvége mindkét napján elérheti a 26-28 Celsius-fokot. A parti homokföveny változatlanul hatalmas, a Tisza ugyanis már-már vészesen vízhiányos. A hétvégi bulizás után sem kell még csípős hajnalra számítani, Csongrád térségében még vasárnap napfelkeltekor is 13-15 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők.

A kezdődő tanév ezt a hétvégét még nem befolyásolhatja annyira, hogy ne teljen meg strandolókkal a Körös-toroki üdülőterület hatalmas homokfövenye. Legalábbis ezt reméli az üdülőterület legnagyobb szórakoztató és vendéglátó komplexumának vezetője, Szigeti Szabolcs, aki szerint érdemes kihasználni az idei száraz és meleg nyár nyújtotta kiváló lehetőségeket.

A Happy Day hotel körüli büfék szombaton és vasárnap is még a főszezonra emlékeztető vendéglátással várják a strandolókat. Hasonlóképpen igazi nyáresti kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a szombat éjszakai bulizásra vágyóknak. A Happy Day Disco ezúttal a jól bevált stílust kínálja. Szombaton a házigazda, DJ Neptun egész éjjel személyesen garantálja a kitűnő hangulatot. A Dancing Saturday közösségi programoldalának megosztói között még szombaton is VIP-belépőket sorsolnak ki. A party-fotókat ezúttal az üdülőterületről szóló legrégebbi weboldalt Körös-torok rajongóként működtető Hankó Zoltán készíti.

A nyári tanítási szünet utolsó hete is még nyárias meleggel, valamint változatlanul igen alacsony tiszai vízállással csábítja a Körös-toroki üdülőterületre a strandolókat. Az Időkép Csongrádra vonatkozó előrejelzése szerint augusztus utolsó hetének minden napján a kora délutáni órákban legalább 26 Celsius-fok várható, s keddtől a hidegfront sem hoz több csapadékot.

A Tisza vízgyűjtőjén hetek óta nem esett jelentős mennyiségű csapadék. Ismét csak a törökbecsei duzzasztásnak köszönhető, hogy Csongrádnál a folyón nem alakulnak ki olyan gázlók, ahol szinte száraz lábbal is át lehet sétálni a túlpartra. A mínusz 150 centiméter körül alakuló vízállás a Körös-toroknál szinte állóvízzel párosul, a vízminőség azonban szerencsére ennek ellenére is jó, így a szabadstrand gond nélkül üzemeltethető. Az Országos Vízjelző Szolgálat hivatalos előrejelzése szerint a folyó felső szakaszán vonuló kisebb árhullám a hétvégén elterül, Csongrádnál a vízhozamon nem is lesz érzékelhető, így az augusztus már-már kritikusan alacsony vízállással, s – épp emiatt – óriási homokfövennyel búcsúzik.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés