2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csabisláger: Vörösbor eszenciás málnafagyi

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 19.

A tizenhatodik borfesztivál egyik különlegességét a tömörkényi Csabi Cukrászda hozta Csongrádra. A borutca pavilonsorában kora délutántól késő éjszakáig működő „cukimobil” legnépszerűbb terméke a vörösbor eszenciával készült málnafagyi, mely az év fagylaltja címet is elnyerte. A minőségi vörösborkivonattal előállított különlegességet tegnap szabadnapos rendőrök is tesztelték, akik alkoholszondával is ellenőrizték, milyen is a hűs termék hatása – például rájuk, mint sofőrökre. Kiderült: közvetlenül fagyinyalintás után semmiképpen se fújjunk a rendőrök szondájába, de pár perccel később már nyugodtan vezethetünk, a jeges csoda ugyanis csak minimális mértékben tartalmaz alkoholt. (X)

A borfesztivál idején minden nap a gyógy- és strandfürdő bejárata közelében parkol le a tömörkényi „Csabi cukimobil”. A város térségében működő egyik leghíresebb cukrászda a borfesztiválra igazi különlegesség-kínálatsorral rukkolt elő: az év fagyijává választott, vörösbor eszenciával készülő málnafagylalt mellett hoztak túrórudis fagyit is, amely házi készítésű csongrádi tehéntúrót tartalmaz.

A szatmári szilva, a rumos dió, a joghurt gránátalmával, a tejszínes eper, a pisztácia és a sztracsatella elnevezésű fagylaltkülönlegességek mellett természetesen kínálják a hagyományos ízeket: a csokit és a vaníliát. Aki jegelt ízekre nem vágyik, fogyaszthatja a házias jellegű túrós-, almás- és meggyes rétest is. Mindemellett meggyes habos sütik, sós rudak és rengeteg somlói galuska is várja az édesszájú fesztiválozókat.

(X)

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés