2020. július 06., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Csaba nevű olvasóinkat.  Holnap Apollónia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borfesztivál és veteránünnep

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 18.

Vetekszik a borfesztivál iránti érdeklődéssel a csongrádi veteránjármű kiállítás látogatottsága. A vasárnap délutáni felvonulást megelőzően közel annyi érdeklődőt vonzott a motoros program a borutcába, mint egy-egy esti fesztiváli produkció. Immár bizonyos, hogy a kedd este záruló rendezvénysorozatot a zárónapon sem befolyásolja majd kedvezőtlen időjárás, a közelgő hidegfront ugyanis jelentősen gyengül, s várhatóan szerdán fel is oszlik, így legfeljebb minimális lehűlést okoz.

Hétfő és kedd délután már szabadtéri kemencés sütési bemutató is várja a Csongrádi Borfesztivál és Kenyérünnep résztvevőit. A Kossuth tér városháza előtti területén 20-án délelőtt idén is megszegik az újbúzából sütött kenyeret. Az ünnepségen Kőrösi Tibor polgármester mond beszédet, a kenyeret Laczkó István plébános szenteli meg.

A polgármester ugyan a szabadságát tölti, ám a családjával részt vett a borfesztivál nyitórendezvényén. Az élményeiről a szombat esti internetes naplóbejegyzésében számolt be. Ugyanitt egy nappal korábban arról írt, hogy ismét volt szúnyogirtás Csongrádon és környékén, így minden bizonnyal vérszívóktól mentesen zárul az idei Csongrádi Napok.

A borfesztivál legfőbb attrakciója természetesen a borpavilonok kínálata, mely ezúttal is széles skálán mozog. Mivel a kánikula vasárnapra fokozódott, változatlanul kifejezetten jól fogynak a fröccsök, melynek fesztiváli árusítását immár nyíltan bevállalta a hegyközség elnöke, Ungerbauer György is. A bokrosi borász családi pincészetének pavilonjánál a fröccskínálat duplán ügyes megoldást jelent, hiszen a hatalmas vendégforgalom kiszolgálására ilyen melegben igen nehéz kellő mennyiségű hűs bort a pavilonban tartani. A külön hűtött csongrádi szódavízzel felfröccsentett bor azonban mindig kiváló hőmérsékletet nyer el, ráadásul az így kapott elegy kitűnően oltja a szomjat is. Akik viszont a klasszikus borkóstolás rítusait kívánják inkább gyakorolni, idén a helyszínen sajtokat is tudnak vásárolni. Mindeközben a gyermekek, az absztinensek és a sofőrök sem maradnak nyalánkságok nélkül, hiszen kora délutántól késő éjszakáig a helyszínen – a sokféle édesség mellett – kiváló fagylalt is kapható.

A fesztivált újfent jól kiegészítő veteránjármű kiállítás szervezői vasárnap délután megtartották a sokak által várt felvonulást, melynek indulási pillanatairól a cikk alatti galériában találhatnak képeket, a felvonulás egy részletét pedig megtekinthetik az alábbi videofelvételünkön:

A rendezvénysorozat hátralévő részének részletes programkínálata az alábbi plakáton olvasható:

A Csenki Mihály által szervezett Bor-Day Party elnevezésű szőlőhegyi motoros kalandtúráról, valamint az ahhoz kapcsolódó programokról további információ fellelhető a magánrendezvény közösségi oldalán, a konkrétumokról a +3630/998-94-15-ös telefonszámon kérhető bővebb felvilágosítás.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés