2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Csúcsidőben is rendben zajlik a fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 3.

Az utolsó fizetős programokat a Körös-toroki Napok főnapján részben retro stílusban kínálják a szervezők. A különösen meleg idő a szombat délutáni programsort némiképp átírta, a néptáncosok és az erdélyi fúvósok produkciói a színpadról a vízpartra kerültek, és a bemutatók is délután helyett csak kora este kezdődtek. Az üdülőterületen árnyékban alkonyatkor is még harminc Celsius-fok feletti hőmérsékleti értékeket lehetett mérni, s mivel a hőség a jövő hét végéig napról napra fokozódik, a vasárnap délutánra tervezett színpadi produkciók is csak este hat óra után kezdődnek. A koncertek péntek este közel egy órát csúsztak, de egyetlenegy sem maradt el. A szervezők a forróság ellenére a feszes tempót, valamint az összes program megtartását ígérik szombat estére és vasárnapra is. A szárazság miatt elrendelt országos tűzgyújtási tilalom miatt a katasztrófavédelem betiltotta a tűzijátékot, ezért a vasárnap éjféli égi fényjáték helyett Charlie éjjel tizenegy órakor kezdődő koncertje zárja majd az idei tiszai fesztivált.

A Punnany Massif péntek éjszakai koncertje nem csak tömegeket vonzott, hanem a Körös-toroki Napok (KTN) eddigi koncertjei történetében az egyik legjobb hangulatot varázsolta a nagyszínpadra és környékére. Erről a tiszai fesztivál egyik szervezője, Szigeti Szabolcs nyilatkozott szombat kora este lapunknak, miközben már az éjjeli koncerteket lezáró retrobuli előkészítésén dolgozott. Szerinte a KTN főnapjának idén is a szombat számít. A csúcsnap sikerét az időjárás szépen megalapozta, a homokfövenyen és a Tisza huszonhét Celsisus-fokos vizében napközben legalább tízezren kerestek felüdülést.

Vasárnap a programok éjszaka is ingyenesek, így a Körös-toroki üdülőterületen még újdonságnak számító jegyrendszer szombat este esik át a fővizsgán. Szigeti Szabolcs szerint mindazok, akik szándékosan és rosszindulatúan terjesztették, hogy napközben is mindenhol jegyet kell felmutatni, a próbálkozásaikkal megbuktak, hiszen mindenki láthatta, hogy kizárólag a három KTN-buli helyszínére és a nagyszínpad előtti területre bejutáskor – s e négy helyszínen is csak estétől – kellett a megváltott bérelteket, vagy a napijegyeket felmutatni. Az üdülőterületen szombat éjjel és vasárnap hajnalban is szabadon lehet gyalogosan mozogni, így mindazok, akik nem kívánnak belépőjegyre költeni, akár az ingyenes bulizást kínáló kisebb szórakozóhelyeket is felkereshetik, hiszen – a tavalyi szervezők terveivel ellentétben – az idei szervezők semmiféle kordonozásban nem gondolkodtak. Szombat éjjel különleges színfolt lesz a Szigeti Szabolcs által alapított Tiszavirág Zeneklub kínálata, ahol idén is a nosztalgiáé, valamint – főként hajnalban – a mulatós zenéké lesz a főszerep.

A fesztivál forgalma az első két napon az átlagos Körös-toroki Napok idején tapasztalthoz hasonlóan alakult. A szervezők és a rendőrség között ez idáig kiváló volt az együttműködés, aminek az eredménye Szigeti Szabolcs szerint abban is jól tükröződik, hogy szombat estig kirívó garázdaság miatt sem kellett intézkedni. A biztonsági szolgálatot kijátszók, valamint az alkoholtól megerősödött néhány vendég sem okozott különösebb problémát, az egyik kijelölt rendezvényterületen péntek éjjel kialakult háromfős verekedést is egy percen belül megfékezték. A sétányokon és a parton sem volt különösebb rendbontás, s – a folyamatos vízirendőri és polgárőri felügyeletnek köszönhetően – az éjjel igen nehezen áttekinthető vízparti területen sem kellett a rendfenntartóknak beavatkozniuk, s a vízből sem kellett senkit kimenteni.

Az üdülőterületi eseményeket bemutató képanyag első része a fesztivál hivatalos közösségi oldalán már megtekinthető. A hivatalos KTN-honlapon, az időtáblázatban a szombat esti és a vasárnapi KTN-események részletei megtalálhatók. Akik a teljes üdülőterületi programkínálatra kíváncsiak, a Hankó Zoltán Körös-torok rajongó által fenntartott fesztiváli honlapot böngészhetik eredménnyel, sőt, az általa készített bulifotók egy része már megtekinthető az információs oldal fényképalbumában.

Az alábbi felvételeket Révész Gábor péntek délután és este a Körös-toroki üdülőterületen készítette:

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés